EYT'de 2 Soru 2 Cevap: Kimler Faydalanacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT yasası çıkarsa hangi tarihten önce sigorta girişi olanlar faydalanacak? İşte detaylar.

EYT'de 2 Soru 2 Cevap: Kimler Faydalanacak?

EYT için iki soru iki cevap.

İsa Karakaş bugün kaleme aldığı yazısında emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son gelişmeleri ve kulis bilgilerini aktardı. Karakaş yazısında, EYT için yeni bir yasa çıkarılacağını söyledi.

EYT için komisyon kurmak üzere görevlendirilen osyal Politikalar Başkan Vekili ve aynı zamanda Başdanışmanı olan Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin 'in son derece sosyal bir demokrat olduğunu ve uzun süredir EYT üzerinde çalışmalarının olduğunu söyleyen Karakaş, EYT için yeni bir yasa çıkarılacağı ve titiz çalışmalar sonucu mağduriyetlerin giderileceğini söyledi. 

İşte EYT ile ilgili gelen iki soru:

"Soru: 06.02.2000 yılında ilk defa SSK’lı oldum. EYT çıkarsa hemen emekli olabilir miyim? 

Cevap: Siz EYT kapsamında değilsiniz. EYT yasası çıksa bile sizi etkilemeyecektir. 7.000 gün prim ve 58 yaş şartını yerine getirdiğiniz tarihte emekli olabilirsiniz."

"Soru: 05.11.1975 doğumluyum, 02.07.1992 SSK işe giriş tarihim. 5.738 prim gün sayım var. EYT çıkarsa emekli olabilir miyim?

Cevap: Şu anda 53 yaş 25 yıllık sigortalılık süresi ve 5.600 gün prime tabi bulunmaktasınız. Bu durumda yaş dışında tüm şartları fazlasıyla yerine getirmiş bulunmaktasınız. Yeni çıkacak EYT yasası işe giriş tarihinizdeki kanunu esas alması hâlinde “55 yaşını doldurmamış olmakla beraber erkekler için 25 yıldan beri sigortalı bulunma ve en az 5.000 gün prim” yeterli olduğundan emekli olmaya hak kazanabilirsiniz."

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN