Erdoğan:EYT'yi Yakında Meclise Sunacağız

Türkiye'de "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" (EYT) mevzuatı hazırlıklarında son aşamaya gelindiği görülüyor. Bu ay TBMM'ye sunulması beklenen yasa teklifinin onaylanması halinde Şubat veya Mart aylarında yürürlüğe girmesi bekleniyor. EYT mevzuatı, emeklilik için yaş şartını kaldırarak, gerekli prim ödeme gün sayısını ve sigortalılık süresini dolduran bireylerin yaşına bakılmaksızın doğrudan emekli olmalarına olanak sağlamaktadır. Değişiklikten 2,25 milyon kişinin etkileneceği tahmin ediliyor

Erdoğan:EYT'yi Yakında Meclise Sunacağız

EYT Emeklilik başvuruları başladı mı?
"Bu zamana kadar, EYT ile ilgili yasal süreç tamamlanmadığı için yapılan başvurular geçerli olmayacak. Yasal süreç tamamlandıktan sonra başvurular e-Devlet üzerinden SGK'ye yapılacak."

 
EYT mevzuatı, yaş şartı nedeniyle emekli olamayan bireylere kolaylık yapacağı dolayısıyla Türkiye'de birçok insan tarafından hoşgörüyle karşılandı. EYT mevzuatından önce, Türkiye'de bireylerin emekliliğe hak kazanabilmeleri için prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş dahil olmak üzere bir dizi kriteri karşılaması gerekiyordu. Yaş şartının kaldırılmasıyla birlikte emekli olmayı bekleyen birçok kişinin artık emekli olabilmesi beklenmektedir.

EYT Türkiye'deki genel emekilik sistemini nasıl etkileyecek?
EYT mevzuatının Türkiye'deki genel emeklilik sistemini nasıl etkileyeceği şu anda net değil, ancak değişikliğin hükümet ve işverenler için mali sonuçları olması muhtemel. EYT mevzuatının emekli olmak isteyen kişilerin sayısında bir artışa yol açması da mümkündür, bu da ülkenin emeklilik yardımları sistemini potansiyel olarak zorlayabilir.

Her halükarda EYT mevzuatı, Türkiye'de emekli olmayı bekleyen bireyler için önemli bir gelişme ve ülkenin emeklilik sisteminin tamamı üzerinde büyük bir etkisi olması bekleniyor. Mevzuatın nasıl uygulandığını ve uzun vadeli etkilerinin ne olacağını görmek ilginç olacak.