Enflasyon Rakamları Açıklandı İşte Rakamlara Göre Memur ve Emeklinin Ocak Zammı

TÜİK, Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan bu veriler doğrultusunda memur ve emeklinin ocak ayında alacağı zammın iki aylık rakamlara göre oranı belli oldu.

Enflasyon Rakamları Açıklandı İşte Rakamlara Göre Memur ve Emeklinin Ocak Zammı

Ağustos ayı enflasyon oranları açıklandı. Yeni yıla memur ve emekliler zamlı maaşlarıyla girecek. Temmuz ayında enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklisi yüzde 41.69 zam alırken SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 42.35 zam almıştı.

Vatandaşlar şimdi ise 2023 Ocak zammını merak ediyor. Enflasyon verileri doğrultusunda zamlanan bu maaşların iki aylık enflasyon verilerine göre oranı açıklandı. Net maaşın belli olması için ise kalan dört aylık enflasyon oranının belli olması gerekiyor, ancak iki aylık rakamlara göre alınacak zamlar belli oldu.

TÜİK verilerine göre Temmuz ve Ağustos enflasyonu yüzde 3.86 oldu.

Resmi Gazetede Yayımlandı

Resmi Gazetenin mükerrer sayısında Ocak zammı ile ilgili bazı ipuçlarına da yer verildi. Programda 2022 yılının enflasyon oranı yüzde 65 olarak tahmin edildi. Bu durumda da 2022 yılının ikinci çeyreğinde zam oranı yüzde 15.91 olarak gerçekleşecek. Beklenilen bu durumun gerçekleşmesi durumundan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 15.91 olurken memur ve emeklilerinin maaşlarına ise toplu sözleşme kapsamında 16.91 olacak.

Kim Ne Kadar Alacak

Bu veriler doğrultusunda hesaplamalar yapıldı. Buna göre en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 10 bin 644 liraya çıkacak. En düşük memur emeklisi maaşı 6 bin 78 liradan 7 bin 106 lira olacak.

Esnaf emeklilerinde en düşük maaş 4 bin 197 liradan 4 bin 865 liraya 2000 öncesi emekli olan SSK’lılarda 4 bin 687 liradan 5 bin 432 liraya çıkacak. En düşük emekli aylığı 3 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Yüzde 15.91 zammın uygulanması halinde ise en düşük emekli maaşı bu fiyat üzerinden hesaplanacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /