Emeklinin Eş ve Çocuğuna Promosyon Açıklaması Geldi

Emeklilerin eş ve çocuklarına promosyon için bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada vefat eden emeklinin eşine ve çocuklarına da promosyon ödemesi yapılacağına yer verildi.

Emeklinin Eş ve Çocuğuna Promosyon Açıklaması Geldi

Emeklinin eşi ve çocuğuna banka promosyonu.

Emeklilerin banka promosyonu için açıklama geldi. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada SGK ile anlaşma sağlandığı ve emeklilere 2020-2023 dönemi için promosyonu ödemesi yapılacağı bildirildi. Emeklilere müjdeli haberin gelmesinin ardından en çok araştırılan konu , hangi bankanın ne kadar promosyon ödemesi yaptığı , promosyon ödemelerinin ne kadar olduğu , vefat eden emeklinin eş ve çocuklarının promosyon ödemesi alıp almayacağı konuları oldu. 

EN İYİ TEKLİFİ VEREN BANKALAR

12 banka emeklilere promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. Bankaların promosyon teklifleri için TIKLAYIN

EŞ VE ÇOCUĞA PROMOSYON

Konu ile ilgili bir açıklama geldi ve vefat eeden emeklinin eşi ile çocuğuna promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Vefat eden emekli vatandaşın aylığını eşi ve 2 çocuğu alıyorsa ve maaşına göre promosyonu 750 liraysa, eşe 375, çocuklara ise 187,5 'er  TL 'lik promosyon ödemesi yapılacak.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ÖDEME NASIL OLACAK?

18 yaş altında , vefat eden emekli ebeveynin maaşını alanlar için anne veya babasının velayeti gerekiyor. Anne veya babasının velayeti altında olanlara ise kendi gelir tutarı ile banka aracılığıyla gelir/aylık alan anne veya babasının gelir/aylıkları tutarı toplamı esas alınarak velisine promosyon ödemesi yapılacak.

AYNI ANDA BİDEN FAZLA MAAŞ ALANLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu 'ndan aynı anda birden fazla gelir ve aylık alanlar bankalarına bu durumu bildirecek. Genel uygulama, tüm gelir ve aylıkların toplamı üzerinden tek bir promosyon ödenmesi şeklinde. Örneğin, 2 bin lira yaşlılık aylığı, ölen eşinden dolayı da 600 lira ölüm aylığı alan kişinin toplam aylığı 2.600 TL kabul edilir. Bunun üzerinden promosyon ödenir.

3 AYLIK MAAŞ ALANLAR

Emeklinin 1 aya denk gelen gelir/aylık tutarına göre hesaplanır.

Peki siz maaşınızı hangi bankaya taşıyacaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.