Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Çözüm Yakın Görünmüyor

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların beklentilerine karşılık, düzenlemenin TBMM'den kısa sürede geçmesi ön görülmüyor.  AK Parti hariç tüm siyasi partilerin seçim vaatleri arasında yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesi için geçtiğimiz dönemde yaşanan gelişmelerin aksine yeni yasama döneminde bir gelişme beklenmiyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Çözüm Yakın Görünmüyor

Milliyetçi Hareket Partisi'nin de EYT meselesini askıya almasının ardından EYT'lilerin beklentilerinde durağanlaşma görülürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz seçim döneminde EYT ile ilgili seçim kaybetmenin söz konusu olması halinde dahi bunun gündemlerinde olmadığını belirtmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da EYT ile ilgili geçtiğimiz aylarda katıldığı bir canlı yayında, "Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar' demeyi tercih ediyoruz. Emeklilik için 3 kriter var. Bu kriterlerden biri eksik olduğunda aslında emeklilik hakkını elde etmemiş oluyorsunuz.

EYT bekleyenlerin ortalama yaşı 48. Bu yaş dünyanın hiçbir yerinde yaşlı, çalışamaz olarak kabul edilen bir yaş değil. Dünyayla kıyasladığımızda da emeklilik maaşı alma süresinin çoğu ülkeden fazla olduğunu görüyoruz. Türkiye'de emeklilik maaşı alma süresi 25-30 yıl bandında, dünyaya baktığımızda bu sürenin 18-21 yıl olduğunu görüyoruz. EYT ile emekli olmak isteyenlerin, emekli olduktan sonra aslında başka bir işte çalışmak istediğini görüyoruz. Bu da emeklilik konusunda bir reforma ihtiyacımız olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullanmıştı. Siz ne düşünüyorsunuz? EYT ile ilgili yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.