Emeklilikle İlgili Flaş Haber! SGK Yeni Haklar Getirdi

Türkiye’de emekli olmayı bekleyen milyonlarca insan bulunmaktadır. SGK emeklilikle ilgili olarak yeni haklar getirmiş oldu. Emekli olamayacaklarını düşünüp SGK’dan yatan primlerini almış bulunan kişiler yeniden sigortalı olabileceklerdir. SGK, toptan bir ödemenin yapılması için ortaya çıkan sorunlara karşılık, yayınlamış olduğu bir yazı ile açıklık getirdi. SGK tarafından yapılan açıklamada emekli olamayan vatandaşlara emekli olma yolu açılmış oldu.

Emeklilikle İlgili Flaş Haber! SGK Yeni Haklar Getirdi

Hürriyet Gazetesinin yapmış olduğu açıklamaya göre, SGK toptan ödeme yapılma işlemlerinin yapılmasına ilişkin yaşanacak ve yaşanmış olan sorunlara yaptığı yazılı açıklamayla açıklık getirmiş oldu. Yapılacak bu tür ödeme ile ilgili bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartların başında ilk olarak yaş şartı yer almaktadır.

Şartlar Nelerdir?
Kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaşını doldurmalarına rağmen emekli olmayı hak edemeyenler, geçen süreleri içinde ödemiş oldukları primleri yaşlılık toptan ödemesi olarak alabilmektedirler. Fakat SGK’dan yaşlılık ödemesi alan ve sistemden çıkan kişinin ilişiği kesilmiş oluyor ve yeniden ödeme yaparak sigortalı olup emekli maaşı almayı hak ediyor.

Vatandaş yeniden sigortalı olmak isterse, önceden toptan almış olduğu primleri güncellenen katsayı ile ortaya çıkacak tutarı sigortaya ödeme yapacak. Bu şekilde yeniden sigortalı olacak.