Emeklilerin Kurban Bayram İkramiyesine Zam Teklifi

Emeklilerin 2020 yılı bayram ikramiyeleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Kurban Bayramına kısa süre kala yapılan açıklamada bayram ikramiyelerinin 1500 TL 'ye çıkarılması istendi.

Emeklilerin Kurban Bayram İkramiyesine Zam Teklifi

CHP'den emekli bayram ikramiyesi teklifi.

Emeklilere her bayramdan önce 1000 TL 'lik ikramiye ödemesi yapılıyor. 2020 yılında Ramazan Bayramı 'ndan önce vatandaşların hesabına 1000 TL 'lik ikramiye ödemesi yapılmıştı. 2020 yılının ikinci taksit ödemesi ise Kurban Bayramı öncesi yapılacak.

NE ZAMAN ÖDENECEK? ERKEN ÖDENECEK Mİ?

Gçetiğimiz gün katıldığı birp rogramda Bakan Selçuk 'a, "Bayram ikramiyeleri erken ödenecek mi?" sorusu soruldu. Bakan Selçuk ise bu konuda görüşmelerin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile devam ettiğini, çalışmaların sona ermesinin ardından ikramiye tarihlerinin duyurulacağına yer verildi. 

2,5 MİLYON KİŞİYE İŞ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak , düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklanan istihdam kalkanı paketine değinen Öztrak, "18 yıllık iktidarlarında bugüne kadar 20 tane paket açıkladılar. Bunun 15'i istihdam paketi, 5'i ise istikrar ve reform paketi. Sosyete damadın geçen yıl açıkladığı istihdam paketinin sonucu ortada. Damat yerel seçimlerin hemen öncesinde yanına oda başkanlarını da alarak milletin gözünün içine baka baka 2,5 milyon kişiye istihdam sağlama, iş sağlama sözü verdi. Sene sonunda bir de baktık ki bırakın 2,5 milyon kişiye yeni iş sağlamayı işi olan 658 bin yurttaşımız işinden olmuş." dedi.

KIDEM

Öztrak açıklamasının devamında kıdem tazminatı meselesine değindi ve "Bu paketle işçilerimizin alınteri olan kıdem tazminatını paketlemeye ve gasp etmeye hazırlanıyorlar. İşverenlerle, sendikalarla görüşüyorlar ama bir de bakıyorsunuz Türkiye'deki bazı büyük işçi sendikalarını, DİSK gibi oraya çağırmıyorlar. Şunun açıkça altını çizeyim gasbetmek istedikleri kıdem tazminatlarında emekçilerimizin çocuğunun, torununun hakkı var, düğün ve kefen parası var." dedi. 

HAMZA YERLİKAYA'DAN RAHATSIZ OLMUYORUZ

Hamza Yerlikaya'nın kamu bankasına atanması meselesine değinen Öztrak, AK Parti milletvekilinin "Hamza'dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım." dediğini aktardı ve "Biz Hamza'dan rahatsız olmuyoruz, Hamza'yı devletin bankasının yönetimini atayıp milletin diline pelesenk edenlerden rahatsızız, asıl bunların vatan sevgisinden şüphe ediyoruz. Hamza kardeşim sen dünya şampiyonusun, sarayın senin altın adını bakıra çıkartmasına izin verme, o bankanın yönetiminden derhal istifa et." dedi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ 1500 TL OLSUN TEKLİFİÜ

Öztrak açıklamasının devamında Kurban Bayramı'na 2 aydan az süre kaldığını söyleyerek , emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi tutarının 1000 TL 'den 1500 TL'ye çıkarılmasını istedi. 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2020 yılı Kurban Bayramı 1. günü 31 Temmuz 2020 Cuma.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA