Emeklilerin Bayram İkramiyeleri İçin Flaş Teklif

Emeklilere bayram ikramiyesi için flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada emeklilerin 2019 yılı bayram ikramiyelerinin en az enflasyon oranında zamlanması istendi.

Emeklilerin Bayram İkramiyeleri İçin Flaş Teklif

2019 yılına sayılı günler kala emeklilerin gözü maaşlara önümüzdeki Ocak ayında gelecek zam miktarında oldu. 

Ocak ayında enflasyona göre zam alacak emeklilerden özellikle memur emeklileri,  2019 yılında alacakları zam ile ek ödemeleri araştırıyor. Ek ödemelerin başında bayram ikramiyeleri var. 

Bilindiği üzere İktidar, emeklilere her bayram öncesi bin TL ikramiye vereceğini müjdelemiş ve bu yıl bayramlarda bu ödemeleri yapmıştı. Önümüzdeki yıl da Ramazan ve Kurban Bayramı 'nda emeklilere bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Bayram ikramiyesi ile ilgili ise bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, önümüzdeki yıl, bayramlarda verilecek ikramiyelerin en az enflasyon oranında zamlanması gerektiğine yer verdi ve böyle bir talepleri olduğu dile getirildi. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İkramiyelerin en az enflasyon oranında artırılmasını istiyoruz. Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmeli."

İKRAMİYENİN ARTMASI İLE İLGİLİ BİR MADDE YOK

Söz konusu emekli ikramiyesinin artışı yasada herhangi bir gerekçeye bağlanmadı. Emekli ikramiyesinin enflasyon oranında arttırılması tamamen TBMM ile hükümetin elinde. Ancak bu konuda da henüz bir açıklama gelmedi.

Önümüzdeki yıl Haziran ayındaki ilk bayrama kadar bu yönde bir açıklama gelmesi ve emeklilerin bayram ikramiyesine enflasyon oranında zam yapılması gerekmektedir.

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Ekonomi Bakanı Albayrak, Kasım, Aralık aylarında enflasyonun eksi çıkacağını ve yıl sonu enflasyonun yüzde 20.8 olacağını söyledi. Bu açıklamaya göre, eğer emekli ikramiyelerine enflasyon oranında zam yapılırsa vatandaşlar Ramazan Bayramı öncesi 1208 TL bayram ikramiyesi alabilecek.

Emekli maaş zammı ve bayram ikramiyesi haberlerinden anbean haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara