Emeklilere İyi Haber: 6062 TL Avans

Son dakika haberi: Emeklileri sevindiren açıklama geldi. SGK 6062 TL avans ödemesi yapıyor. Söz konusu avans uygulamasının tüm emekliler için de yürürlüğe gireceği bildiriliyor.

Emeklilere İyi Haber: 6062 TL Avans

Emeklilere faizsiz destek.

Sosyal Güvenlik Kurumu,  emekli maaşının bağlanmasını bekleyen vatandaşlara 6 bin 62 TL avans veriyor. Söz konusu destek ile ilgili talepler hayata geçtiği durumda bu avans tüm emeklilere verilecek. Emeklilere verilecek avansın geri ödemeleri de taksitle olacak ve emeklilerden hehrangi bir faiz alınmayacak. 

Emeklilik başvurusu yapan ve emekliliğe hak kazanıp aylığı 90 gün içinde bağlanamayan vatandaşlar, yazılı şekilde başvuru yapmaları durumunda SGK 'dan bu avansı alabiliyor ve avansı  kullanabiliyor. 

SGK avans alma hakkını kazanan bu kişilere, net asgari ücretin üzerinden 3 katına kadar ödeme yapıyor.

YAYGINLAŞTIRILACAK

Bu sene başvuru yapan bir kişi, asgari ücretin 2020 TL olması nedeniyle 6 bin 60 TL 'ye kadar avans alabiliyor. 

GERİ ÖDEME NASIL YAPILACAK?

SGK tarafından emeklilere verilen avansın, bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 oranında kesilerek mahsup ediliyor.

TÜM EMEKLİLER İÇİN GELMESİ GÜNDEMDE

Söz konusu uygulamanın tüm emekliler için de yapılması gündemde.

3 KATI KADAR ÖDEME YAPILACAK

Emekli vatandaşlar, bu imkan için alınacak kararı büyük bir merakla beklemeye başladı.  Söz konusu sistemin hayata geçmesi durumunda emekli vatandaşlar, nakit sıkıntısı çektiği zaman Sosyal Güvenlik Kurumu 'na yazılı şekilde başvuru yapacak ve avans alabilecek.

Söz  konusu avans için tutar, mevcut uygulamada olan asgari ücret tutarının 3 katına tekabül ediliyor ve  emeklliler bu miktarı avans olarak olabilecek. Ya da emekliye, maaşının 3 katına kadar avans verilebilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak. Böylece emekliler faizsiz nakit imkanına kavuşacak.

EMEKLİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN