Emeklilere Ayda 1000 Lira Kira Desteği Mecliste

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den Eşinin üzerine konut olmayan vatandaşlara kira yardımı yapılsın teklifi meclis gündemine geldi. Detaylar haberimizde.

Emeklilere Ayda 1000 Lira Kira Desteği Mecliste

Eşinin üzerine konut olmayan vatandaşlara kira yardımı yapılsın teklifi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den önemli bir adım geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne bir kanun teklifi veren Gürer, milyonlarca vatandaşa kira yardımı yapılmasını istedi. Gürer verdiği kanun teklifinde kira yardımının , asgari ücret tutarının dörtte bir oranında yapılmasını istedi.

31 Mart 2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde Ömer Fethi Gürer, kira yardımı yapılmasını istedi. Teklifin özet kısmında ise şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca aylık ve gelir alanlara; kendileri, eşleri ve bakmakla yükümlü olduğu birinci derece yakınlarına ait herhangi bir gayrimenkul olmaması koşuluyla asgari ücretin dörtte biri tutarında kira yardımı ödemesi yapılması amaçlanmaktadır."

TEKLİF DETAYLARI

Söz konusu teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi. Komisyona gelen teklifin önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda gündeme gelmesi ve oylanması bekleniyor. Teklifin gerekçesi şu şekilde açıklandı:


KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

Söz konusu kanun teklifi şu şekilde

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa aşağıdaki madde eklenmiştir.

EK MADDE 21 - Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla , kendilerine veya eşleriyle , bakmakla yükümlü olduğu birinci derece yakınlarına kayıtlı herhangi bir gayrımenkul olmaması koşuluyla , asgari ücretin dörtte biri tutarında kira yardımı ödemesi yapılır.


Söz konusu teklifte , emeklilere ayda 1000 lira civarında kira yardımı yapılması istendi. Fethi Gürer tarafından verilen bu teklifin önümüzdeki günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gündeme gelmesi ve oylanması bekleniyor.

Sizce emeklilere ayda 1000 liralık kira yardımı verilmeli mi? Başka hangi kişilere kira yardımı verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından düşünce ve taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kira yardımı duyurusu ve başvurusu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için
 

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK  ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /