Emeklilere 344 TL Ödeme

Emeklileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada KPDK toplantısında emeklilere 344 TL ödemenin gündeme geleceği bildirildi.

Emeklilere 344 TL Ödeme

Emekliye 344 TL ödeme yapılacak.

Emekli vatandaşlara yapılan aile yardımı ödemesi , tüm zam dönemlerinde memur maaş katsayısındaki artış ile birlikte yükseliş gösteriyor.  Edinilen son dakika bilgilerine göre memurlara yapılan aile yardımı ödemesinin emekli vatandaşlara da ödeneceği bildirildi. KPDK toplantısında gündeme gelecek tasarı ile  eşi çalışmayan 2 çocuklu memur emeklisi vatandaşa her ay 344 lira ödeme yapılacak.

GÜNDEME GELDİ

İkramiye , promosyon, ek ödemeler gibi ek yardımlara bir yenisi daha ekleniyor. Hem memur sendikaları hem de Türkiye Emekliler Derneği, memurların hesabına her ay yatan aile yardımı parasının emekli vatandaşlara da ödenmesini istiyor.  Açıklamalar sonrası bir teklif hazırlandığı ve söz konusu teklifin Kamu Personeli Danışma Kurulu (toplantısında gündeme getirileceği bildirildi. 

Türkiye Emekliler Derneği tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, emeklilere aile yardımı ile ilgili  “kamu çalışanlarına ödenen aile yardımı, tüm emeklilere de aile yardımı desteği olarak getirilsin” çağrısı yapıldı. 

Bu kapsamda çalışmayan eş için ödenen miktar aylık 278 lira seviyesinde. Çocuk yardımı tutarı da 0-6 yaş için 65 lira 30 kuruşken, 6 yaş üstü için 32 lira 65 kuruş olarak ödeniyor. Halen eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan bir memur, aylık 409 lira 29 kuruş aile yardımı alabiliyor. Ödenen aile yardımı, zam dönemlerinde memur maaş katsayısındaki artışla birlikte yükseliyor. Eğer emeklilere de aile yardımı hayata geçerse, eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 343 lira 99 kuruş ek ödeme alabilecek.

Bunun yanı sıra bayramlarda memurlara ikramiye ödemesinin de KPDK 'da gündeme geleceği bildiriliyor. 

KPDK KARARI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN