Emekli ve Memurun 2023 Toplu Sözleşme Zammı Belli Oldu Yüzde 8+6…

Memur ve emekliye verilen zam enflasyon rakamlarıyla beraber erirken memura 2023 yılında verilecek zam, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2023 Yılı Programında yerini aldı. Buna göre memur ve memur emeklisine 2023 yılı için toplu sözleşme zammı yüzde 8+6 olarak belirtildi.

Emekli ve Memurun 2023 Toplu Sözleşme Zammı Belli Oldu Yüzde 8+6…

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2023 Yılı Programı kapsamında memur ve emeklinin 2023 yılında ne kadar toplu sözleşme zammı alacağı belirtildi. Geçen seneye göre rakamlarda değişiklik olurken ocak ayı için yüzde 8 toplu sözleşme zammı geleceği belirtildi. Bu programdaki rakamlara bakıldığında memurun 1 yılda yüzde 2.6, 2 yılda yüzde 6.1 oranında reel ücret kaybına uğradığı görüldü.

2023 Yılı Programında memur ve memur emeklisinin maaşları, toplu sözleşme gereği 2023 Ocak ayında yüzde 8, temmuz ayında ise yüzde 6 oranında artırılacağı ve ayrıca enflasyon farkının ilave edileceği belirtildi.

Emekli aylıklarında ise 2023 yılında ocak ve temmuz aylarında önceki enflasyon rakamları dikkate alınarak artırılacağı ifadesine yer verildi.

Yayımlanan bu program kapsamında memur ve emekliye olası bir zamma yer verilmedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /