Emekli Vatandaşlara Faizsiz Yüksek Kredi Müjdesi

Emekli vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre emeklilere faizsiz kredi verilmesi için bazı çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Emekli Vatandaşlara Faizsiz Yüksek Kredi Müjdesi

Emekli vatandaşlara kredi veren bankalar, ya yüksek faiz ya da düşük kredi veriyor. Bu nedenle emekli vatandaşlar kredi ihtiyaçları olduğunda hangi bankadan kredi alacağına karar veremiyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre kamu bankalarının emeklilere faizsiz veya düşük faizli kredi vermesi üzerinde çalışmalar başlattıkları bildirildi.

Söz konusu çalışmalar ile yapılacak düzenlemeye göre emeklilere toplamda 10 maaşa kadar faizsiz kredi verilmesi planlanıyor. Kamu bankaları bu çalışmaları sonlandırıp emekli vatandaşlara faizsiz ya da düşük faizlerle kredi alma imkanı sağlayacak.

LİMİT 45 BİN TL

Emekli atandaşlar, maaşını kredi veren bankadan çekecek.  Kredinin üst limiti 45 bin TL olacak. Daha planlama aşamasında olan bu çalışmalar devam ederse ve hayata geçerse detaylar tamamen belli olacak. Emekli vatandaşların maaşlarında herhangi başka bir kesinti yoksa SGK 3 maaşa kadar avans verebilecek. Daha sonra bunu 36 aya kadar taksitlerle maaşından düşecek.

Kamubulteni.com  |  Ankara