Emekli-Sen :"Bayram harçlığı değil, yılda 4 maaş ek ödeme istiyoruz"

Artan hayat pahalılığı karşısında maaşları eriyen emeklilerden yeni talep geldi. Tüm Emekli-Sen Genel sendikası genel başkanı Mahinur Şahbaz, emekliler olarak bayram harçlığı değil yılda 4 maaş tutarında ek ödeme istediklerini duyurdu.

Emekli-Sen :"Bayram harçlığı değil, yılda 4 maaş ek ödeme istiyoruz"

Son dönemlerde artan enflasyon ve bununla birlikte gelen hayat pahalılığı karşısında maaşları eriyen emekliler seslerini duyurmak için bugün Tüm Emekli-Sen Genel sendikası başkanlığında toplantı. 

Ankara'da farklı illerden gelen üyeler Anıtpark'ta buluştu ve basın açıklamasında bulunuldu.Basın açıklamasından konuşan Emekliler Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Mahinur Şahbaz, son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında emeklilerin ezildiğini, yaşanan bu zor süreçte isteklerini dile getirmek, seslerini duyurmak ve siyasilere sorumluluklarını hatırlatmak için bugün ülke genelinden gelen emekliler ile başkentte buluştuklarını duyurdu. 

İntibak yasası bir an evvel çıkmalı

Aynı prim günü olan işçilerin emekli olduktan sonra aldıkları emekli maaşları arasında farklılıkların bulunduğuna dikkat çeken Şahbaz, intibak yasasının bir an evvel çıkması gerektiğini ve farklı maaşların eşitlenmesi gerektiğini vurguladı. 

"Bayram harçlığı değil, yılda 4 maaş ek ödeme istiyoruz"

Öte yandan basın açıklamasından konuşan bir başka isim olan Tüm Emekli-Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen'de bu süreçte emekli maaşıyla geçinmenin imkansız olduğunu, emekliler olarak bayram harçlığı değil yılda 4 maaş tutarında ek ödeme istediklerini söyledi. Şu an tüm emeklilerin maaşlarında en az yüzde 60 oranında iyileştirme yapılması gerektiğini vurgulayan Ergen, bununla birlikte ücretsiz katkı payı alınmadan sağlık hizmetlerine ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi.