Emekli Promosyonunda Yeni Dönem: Süre Değişti

Bankalardan emekli promosyonları ile alakalı yeni haberler gelmeye devam ediyor. En son emekli vatandaşlara verilen emekli promosyon tutarının 10.000 TL'ye kadar çıkması gündeme gelmişti. Promosyon ödemesinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşları için dün sona eren süre, 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. İşte karşınızda 2022 emekli promosyonu ile alakalı ayrıntılar ve çok daha fazlası...

Emekli Promosyonunda Yeni Dönem: Süre Değişti

Promosyon ödemeleri, vatandaşların gündeminden düşmek nedir bilmiyor. Bankalar, promosyon ödemelerinde çok ciddi artışa gitmek suretiyle rekabeti kızıştırmaya devam ediyor. Emekli promosyon ödemeleri 7500 TL'ye kadar çıktı. Hatta bazı bankalar 10.000 TL'ye kadar emekli promosyon ödemesini yaparak emekli vatandaşların kendi maaşlarını kendi şubelerinden almasının önünü açıyor. 

31 Ağustos tarihine kadar tanınan başvuru süresi, dün yapılan son dakika açıklamasıyla 30 Eylül 2022 tarihine kadar uzatıldı. Promosyon ödemeleri ile alakalı merak edilenler haberimizde...

Emekli Maaşı, Bankadan Bankaya Nasıl Taşınır?
Emekli maaşlarını aldıkları banka ile 3 yıllık sözleşme imzalayanlar ve bu süreyi dolduranlar ya da yeni emekli vatandaşlar, istedikleri bankaya başvuru işlemlerini gerçekleştirerek maaşlarını taşıyabiliyor. Maaşlarını taşımak isteyen emekli vatandaşlarının bankaya bildirimde bulunmaları gerekiyor. Bu bildirim size bankaların şubelerini ya da e-devlet uygulaması üzerinden yapıyor.

Bu arada daha iyi bir avantaj çıkması durumunda 3 yılın durması gerekmiyor. Emekli vatandaş, istediği an bir başka bankaya geçiş yapabiliyor. Bu nedenle geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli koşuldur.


E-devlet Üzerinden Maaş Taşıma İşlemi Nasıl Yapılır?
Bildirim, bankaların şubelerinden ya da e-devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Emekli vatandaş, mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor ve diğer geri kalanını ise iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonu peşin bir şekilde alıyor. Yeni geçişlerde genel itibariyle promosyon ödemeleri maaş yattıktan hemen sonra hesaba geçiyor.