Emekli Promosyonunda Kritik Uyarı,10 Bin Liraya Dayandı

Emekli promosyonu ödemelerinde artık son günleri yaklaşıyor. Bankalar, promosyon ödemelerinde çok ciddi bir artışa gitti. Bankalar promosyonları Neredeyse her hafta artırmaya devam ediyor. Bir hafta önce 8.000 TL'ye yaklaşım promosyon ödemeleri bazı bankaların ek ödemeleri ile beraber 10.000 TL'ye kadar çıkıyor. Kampanyalar ise 31 Ağustos tarihinde sona erecek. Diğer taraftan maaşlarını taşımak isteyen emekli vatandaşlar, çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmak gerek

Emekli Promosyonunda Kritik Uyarı,10 Bin Liraya Dayandı

Emekli promosyonlarından faydalanmak isteyen emekli vatandaşlar açısından son gün uyarısı yapıldı. Emekli maaşlarına yapılacak zam sonrasında bankalar harekete geçerek promosyonlarını teker teker duyurmaya başladı. Son olarak 8.000 TL'ye çıkan banka promosyonunda özel bir bankadan yeni bir girişim geldi. Bu hamle ile beraber emekli vatandaşların banka promosyonunda 10 bin TL gibi bir rakamı görmek mümkün hale geldi. Kampanyalar 31 Ağustos tarihinde sona erecek. Diğer taraftan promosyon açısından bankaya müracaat eden emekli vatandaşlar ile karşılaşabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmak gerekir. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bir televizyon kanallının canlı yayında emekli promosyonları ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Aydın Ağaoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Emekli, Sözleşme Süresi Dolmadan Başka Bankaya Geçebilir Mi?
3 yıl öncesine kadar bir sözleşme imzalandığını da 1500 TL gibi Bir rakamın verildiğini ve geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde maaşlarda artış olduğunu görüyoruz. Banka aranıp maaşın bir başka bankaya taşınması ile ilgili talep oluşturuluyor. Derhal 4 bin lira vermeleri mümkün oluyor. 597 lirayı içinden kesiyorlar. Bu rakam kullanılmadığı süre ile alakalı taahhüt verilmediği için armaları gerekli olan rakam oluyor.

Emekli Promosyonları 10 Bin Lirayı Buldu

Emekli vatandaşlar, şunu çok iyi bir şekilde bilsinler ki promosyon almaları için 3 yıl için imza atılıyor fakat bir ay sonra çıkış yapıyorlar. 3 yıl sonra aldıkları paranın 36/1'ini hak etmiş oluyor. Geri kalanı iade edip çıkış yapıyorlar. Bu rakamın 10.000 liraya yükseldiğini görmekteyiz. Emekli vatandaşlar, var olan maaşlarını asgari ücretten alıyorlar. Koşup faturalarını derhal ediyorlar ve bazı emekliler ise 10 bin lira alıyorlar bunun hemen çekilmesi ise mümkün olmuyor. Bankalar, skorlama ile bu promosyonu belirlese daha gerçekçi olacaktır.

Özel ve Kamu Sektöründe Çalışanlar Promosyon Alabilir Mi?
Emekli vatandaş özgürdür ve kendi bankasını kendisi seçme hakkına sahiptir. Çalışanlar da çok soruyorlar elbette bu soruyu. Bazı işverenler, çalışanlarının mutluluğu açısından bunu veriyor bazıları ise vermiyor.

Emekli promosyonu genel itibariyle Türkiye'de Türkiye Bankalar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında varılan anlaşmaya göre emekli bir vatandaşın, emekli maaşını en az 3 yıllığına bir bankaya taşıması karşılığında bu emekli vatandaşa verilen bir ödemedir.