Emekli Memur Ve İşçilere Müjde Geldi

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında Temmuz ayı için güzel bir haber verdi.Temmuz Ayında Memurlar, İşçiler ve Emekliler İçin Önemli Düzenlemeler Yapılacak.

Emekli Memur Ve İşçilere Müjde Geldi

Isparta Valiliğinin Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftar programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında önemli düzenlemelerin getirileceğinin müjdesini verdi.


İNSANLAR GELECEKTEN UMUTLU
Türkiye'nin en büyük zenginliğinin insanı olduğunu söyleyern  Bakan Bilgin, insanların geleceğe umutla baktığını söyledi. Bakan Bilgin, bu milletin mensubu olmanın, burada yaşamanın ve siyasetçi olmanın gurur duyulacak bir şey olduğunu belirterek, vatandaşa hizmet etmenin onların görevi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her alanında ihtiyacı olan bütün yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için memurların, çalışanların , işçilerin önemli sosyal ortaklar olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, görevli personellerin bunun bilincinde olduklarını ve buna göre davrandıklarını söyledi. Devletin birinci görevinin bağımsızlığını sürdürmek olduğunu, diğer görevinin ise millete hizmet etmek olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "Biz devlet adamları, siyasetçiler, milletvekilleri, bakanlar milletimize hizmet ettiğimiz zaman güçlüyüzdür. Milletten gücümüzü alırız. Bu bakış açısıyla Türkiye'nin hizmetinde olduğumuzu Isparta'dan da açıkça ifade etmek istiyoruz. Bunun anlamı şu, sizin hangi talepleriniz varsa o talepleri karşılamaya hazırız. Biz kendi bildiğimizi okuyan, kendi bildiğimizi yapan değil, milletin taleplerini kendi bildiğimizle yoğurarak, politikaya dönüştüren bir siyaset anlayışına sahibiz." ifadelerini kullandı.


MEMUR , İŞÇİ VE EMEKLİLERE İYİ HABER!
Temmuz ayında kamu personelleri, emekliler ve işçiler için yeni düzenlemelerin geleceğini, emekli maaşlarına yeni düzenleme geleceğini söyleyen Bakan Bilgin, "Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında yeniden işçilerimizi, kamu çalışanları, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl başında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalarla biz en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya getirmiştik. Ayrıca yüzde 30'un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi, şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum. Enflasyonun, bugünkü ekonomik şartların ağır yükünü biliyoruz. Bu ağır yükün önemli bir kısmı bildiğiniz gibi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamaktan geliyor. Türkiye yaklaşık 50 milyar dolar petrol, doğal gaz, enerji ithal ediyor ama buna rağmen bu yükün milletimize yansımaması için elinden geleni yapıyor. Doğal gazda evlere, küçük esnafa aynı şekilde petrolde ciddi sübvansiyon uygulamalarıyla bunu hafifletmeye çalışıyoruz ama enerji maliyetlerinin yüksekliğine karşı bunun yetersiz kaldığının farkındayız. Bunun için asgari ücrete, emeklilere yaptığımız zammın, toplu sözleşmelerde verdiğimiz değerlerin artış oranlarının erimemesi için öncelikle enflasyonu kontrol altına alarak bu olağanüstü süreçte sosyal koruyucu tedbirleri, politikaları uygulamaya devam edeceğiz." dedi.