Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam, İntibak, Bayram İkramiyesi ve Banka Promosyonuna Zam Talebi

Emeklilerin maaş zamları, promosyonlarda artış, bayram ikramiyelerine zam açıklaması geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün yaptığı açıklamada emeklilerin taleplerini iletti.

Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam, İntibak, Bayram İkramiyesi ve Banka Promosyonuna Zam Talebi

Emeklilere maaş zammı, promosyon artışı ve bayram ikramiyesi zammı talebi.

Milyonlarca emeklinin beklediği 2021 Ocak ayı maaş zammı günü yaklaşıyor. 3 Aralık günü KAsım ayı enflasyonu açıklanacak ve 5 aylık enflasyon belli olacak. 4 Ocak 2021 günü de Aralık ayının enflasyon rakamları belli olacak ve emekli ile memurların alacakları toplam maaş zammı oranı belli olacak. Maaş zammına kısa süre kala dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün yaptığı son dakika açıklamasında seyyanen maaş zammı, bayram ikramiyesine zam, intibak zammı ve promosyon zammına değindi.

Türkiye Gazetesi'ne açıklamada bulunan Ergün, 2021 Ocak ayı maaş zammında emeklilere yüzde 3'ün üzerinde maaş zammı yapılacağını beklediklerini söyleyen Ergün, "Bu yüzdeli zamlar, çok yanlış bir model ve metot. Yüzdeli zam; fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapar. Bunun hesabı çok kolay: 2 bin lira emekli maaşı alan bir insana yüzde 5 zam verdiğinizde 100 lira zam alır. 6 bin lira emekli maaşı alan bir insana yüzde 5 zam verirseniz 300 lira zam alır. Matematiksel olarak fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapar ve makas açılır, uçurumlar oluşur. Halbuki emekliler aynı fırına, aynı pazara gidiyor. Emekliye seyyanen zam verilsin, makas açılmasın" ifadelerini kullandı.

SEYYANEN MAAŞ ZAMMI: "EN DÜŞÜK MAAŞ ASGARİ ÜCRET OLSUN"

Ergün açıklamasının devamında, emeklilere seyyanen maaş zammı yapılması gerektiğini söyleyen Ergün,  'En düşük emekli maaşının asgari ücrete göre ayarlanması' dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM

Ergün, bayram ikramiyelerine zam yapılmasın, 6 ayda bir yapılan maaş zam oranında bayram ikramiyelerine de zam yapılması gerektiğine yer verildi. 

İNTİBAK ZAMMI

Yüz binlerce emeklinin intibak zammı ile ilgili konuşan Ergün, "2000-2008 yılları arasında emekli olanların intibak yasası kaldı. Bu mağdur olmuş kesimin de hakkının ödenmesi için 2013'ten beri mücadele ediyoruz. İktidar partisinin bunu Meclis'e getirip çıkarması gerekir. 8 yıldır bekleyen bir intibak talebimiz var" dedi.

PROMOSYON ZAMMI

Emeklilerin çalışanlara göre daha az promosyon ödemesi aldığını söyleyen Ergün, promosyonların arttırılması gerektiğini söyledi.