Emekli Banka Promosyonunda Sevindiren Haber

Emeklilerin banka promosyonumda sevindiren son dakika açıklaması geldi. Açıklama Türkiye Emekliler Platformu tarafından verildi. İşte yapılan son dakika açıklaması.

Emekli Banka Promosyonunda Sevindiren Haber

Emeklilerin banka promosyonunda sevindirici gelişme. 

2017 senesi Mart ayında imzalanan emekli banka promosyonu sözleşmesi sona eriyor. Yeni promosyon görüşmeleri ise önümüzdeki haftalarda başlayacak. Promosyon görüşmeleri öncesi ise sevindiren bir haber geldi. 

Bu yıl yapılacak banka promosyonu görüşmelerinde, masada Türkiye Emekliler Platformu da olacak ve emeklilerin taleplerini letecek. 

TOPLANTI YAPILDI

Türkiye Emekliler Platformu, geçen gün banka promosyonu gündemi ile bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda, emeklilerin mevcut promosyon rakamlarının düşük kaldığı tespitini görüşen platform üyeleri, promosyon görüşmelerinde, emeklilerin de masada olması ve yeni rakamların ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenmesi talebini benimsedi. Platform üyeleri, bunun için SGK ve Türkiye Bankalar Birliği nezdinde girişimler için düğmeye basıldı.

KAMU PERSONELLERİNE ÖDENEN PROMOSYON EMEKLİYE DE ÖDENSİN

Türkiye Emekliler Platformu Dönem Sözcüsü Satılmış Çalışkan, kamu çalışanlarına ödenen banka promosyonlarının emeklilere de emsal teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

Çalışkan "Banka promosyonları emeklilere, çalışanlarla aynı oranda olmalı ve yıllık ödenmeli. Yeni promosyon rakamının emeklilerimize nefes niteliğinde olmasını istiyoruz. Elektrik, doğalgaz ve su faturaları ile diğer harcamalardaki artışlar emeklilerimizi zorluyor. Bankaların da bu gerçeği görüp emeklilere tatmin edici bir miktarda katkı vermesi gerekiyor" dedi.

SGK ile bankalar arasında 2017'de imzalanan protokolle emekliler ilk defa toplu olarak banka promosyonu almıştı. Üç yıl süreli promosyon miktarı, bin lira aylık alanlara 300, bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira olarak belirlenmişti.

2020 yılında ise bazı bankalar bu rakamı 2 bin 500 TL'ye kadar çıkarabileceğini bildirdi.

Peki siz maaşınız hangi bankadan alıyorsunuz? Hangi bankaya taşımayı düşünüyorsunuz. Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir, diğer emeklilere bilgi alış verişi de bulunabilirsiniz.