Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli İkramiyeleri Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dini bayramlarda emeklilere verilen 1000'er TL'lik toplam 2 bin lira ikramiyenin ödeme tarihlerini duyurdu. Erdoğan, bayram ikramiyelerinin ilkinin Ramazan bayramı öncesinde Mayıs ayının başında gerçekleşeceğini, Kurban bayramı ödemesinin ise Temmuz ayında yapılacağını söyledi. Erdoğan, TMO tarafından üreticiden alınan patates ve soğanların TMO tarafından hibe olarak Ramazan öncesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacağını söyledi. Erdoğan, "Patates

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli İkramiyeleri Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabulünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Dünya genelinde 3 milyon insanın hayatına mal olan salgın dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor. Hemen her gün bir yakınımızın, komşumuzun vefat haberi ile yüreğimiz dağlanıyor.

Yurt içinde ve yurt dışında koronavirüse kurban verdiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Maske, temizlik, maske kurallarına riayet ederek inşallah bu hastalığın üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığımız zorlukların ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz. Allah'ın izni ile Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır.

Milletin sıkıntısını siyasi ikbal kapısı olarak gören muhterislere aldırmadan tedbire sarılıp takdire teslim olarak salgınla mücadelemize devam edeceğiz. 

Krizin başından beri 142 ülkeden 100 bini aşkın vatandaşımızı ülkemize getirdik. en zor günlerinde ihtiyaç sahiplerine de sırtımızı dönmedik. 157 ülkeye yardım göndererek Türkiye'nin alicenaplığını tüm dünyaya gösterdik.

Avrupalı Türkler 1960'lı yıllardaki misafir işçi kimliğini uzun bir zaman önce geri bıraktılar. Bugün Avrupa genelinde yaklaşık 6 milyon insanımız var. Bir dönem sadece işçi, emekçi olarak çalışan kardeşlerimiz hamdolsun artık geniş bir yelpazede varlık gösteriyorlar. Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkenin siyasi, ekonomik, sosyal hayatına daha fazla katkıda bulunduklarını görmekten gurur duyuyoruz.

Türklerin hor, hakir görüldüğü günler artık geride kaldı. O iş bitti. Sizlerin başarısı bizim başarımızdır.

Çok ciddi mücadeleler verdik. Tüm dünyada yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanma hakkını kazandıran biz olduk. Bizden öncekiler lafını yaptı ama icraatını biz yaptık. Şimdi uluslararası camiada benim vatandaşım bir seçmen olarak ortada oyunu kullanabiliyor mu? Kullanabiliyor. Vekil de olabiliyor mu? Olabiliyor. Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocalarımızın kovid-19 aşısını geliştirmesindeki başarı kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermiştir. Bu tür örnekler diğer göçmen topluluklara da cesaret aşılamaktadır.

İslam düşmanlığı Batılı siyasetçilerin başarısızlıklarını örtmek için istismar ettikleri en önemli araçlardan birine dönmüştür. Irkçı dalgadan sadece Türkler değil etnik kimliği , aidiyeti farklı toplum kesimleri de mağdur oluyor.

Geçtiğimiz yıl öncekilere senelere göre nefret suçları iki kat artmıştır. Sadece 2020'de Almanya'da 400'ü bizim insanlarımıza yönelik olmak üzere 900'ün üzerinde ırkçı saldırı kaydedilmiştir. yine geçen yıl cami ve cami derneklerimize yönelik 121 eylem düzenlenmiştir. Avrupa'da da kamusal alan özel alan kurnazlığı üzerinden Müslüman kadınların hakları gasp edilmektedir.

Meselenin asıl vahim tarafı ise bize demokrasi ve insan hakları konusunda ders verenlerin kendi ülkelerinde insan haklarının çiğnenmesine ses çıkarmamasıdır.

Göreviniz sıradan bir görev değildir. Hem çok anlamlı hem de bulunduğunuz ülkede dayanışmanın ruhunu kavrayarak oradaki haklarınızı almak ve savunmaktır. Birlik kuruluşundan bu yana Avrupa'daki kardeşlerimizin haklarını koruma noktasında önemli bir STK haline dönüştü. Önümüzde halen kat edilmesi gereken ciddi bir mesafe bulunuyor.

Özellikle siz kadınlarımızın ve gençlerimizin üzerinde önemli görevler vardır. Sizlerin sahiplenmediği bir mücadelenin başarı şansı olmaz.

Uluslararası Demokratlar Birliği'nin yeni yönetiminin çok daha kucaklayıcı şekilde çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. Türkiye'nin rekorlarla dolu son 19 yılına kadınlarımız ve gençlerimizle birlikte damgamızı vurduk. Türkiye genelinde yaklaşık 11 milyon 500 bin üyemiz var. Bunun içinde 5 milyon 300 bin kadın var.

Avrupalı Türklerin köklerinden kopmadan huzur içinde yaşayabilmesi sizin vereceğiniz mücadeleye bağlıdır. Sizler İHA ve SİHA'larla dünyanın savaş paradigmasını değiştiren bir ülkenin evlatlarısınız. Ay yıldızlı bayrağınızla iftihar etmenizi istiyorum.

Bize muhalefet yapmak adına gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe üzülüyoruz. CHP Türkiye karşıtı her senaryonun içinde yer alarak kendisine yeni bir misyon oluşturmaktadır. CHP kim ne duymak istiyorsa onu söyleyen bir yapı haline dönmüştür. Yalanın ve iftiranın dozu bazen öyle artıyor ki milletimize saygının gereği bunlara cevap vermek durumunda kalıyoruz.

Dün Ukrayna Cumhurbaşkanı ile bir araya geldik. Rusya ve Ukrayna'nın aralarındaki anlaşmazlıkları barış yoluyla çözmeleri için gayret ediyoruz.

Bu programın ardından da durmadık. Ne diyoruz... Durmak yok yola devam. Bayan voleybolcularımızı kabul ettik. Küba'dan Türk vatandaşlığına geçen bir Kübalı sporcumuz vardı. Kendisine Türk pasaportu ve Türk kimliğini teslim ettik.