Çalışmayı Düşünen EYT’liye Şok! Bu Haberi Okumadan Sıraya Girmeyin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesini beklerken Yargıtay’dan emeklilik ile ilgili önemli bir karar çıktı.

Çalışmayı Düşünen EYT’liye Şok! Bu Haberi Okumadan Sıraya Girmeyin

Yaklaşık 2 milyon 200 bin kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesi önümüzdeki günlerde meclise geliyor. Ancak Yargıtay’dan emekli olup ta aynı iş yerinde çalışacaklarla ilgili bir karara imza atıldı.

Bir kamu kurumunda taşeron firma bünyesinde çalışan işçi, emekliliğe ayrıldıktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam etti. İstifa eden işçi, tazminat alamadığını belirterek İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Davacı işçi, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ile ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının davalılardan müştereken müteselsilden tahsilini talep etti.

Yargıtay Devreye Girdi

Davalı şirket, talep edilen alacaklardan sorumlu tutulmalarının yerinde olmadığını ileri sürerek davanın reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, kıdem tazminatını işçinin istifa ettiği aydaki aldığı ücret üzerinden hesaplanması gerektiğine hükmetti. Kararı taşeron şirket, kararı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /