Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: EYT’de Masada Tek Formül Var 

Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen konu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise EYT ile alakalı bir açıklamada bulundu.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: EYT’de Masada Tek Formül Var 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin;


“Almanya ve Hollanda modellerinden bahsediliyor bu kesinlikle yanlış bir bilgi, şu an masada yalnızca bir tane EYT formülü var.

Daha çalışmamız devam ediyor, pek çok aşamadan geçeceğiz.”


Dedi.

EYT’de Masadaki Tek Formül Ne?
En çok konuşulan konu; erkeklerde 9 000 gün veya kadınlarda ise 7200 gün yani toplamda 25 yıl ve 20 yılı tamamlayanlar 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde işe girmeleri dahilinde emekli olabilecekler. Bu açıdan bakıldığında Türkiye'de 1 milyon vatandaşın bulunduğu belirtiliyor ve her yıl 450 bin kişi emekli ediliyor. 

2023 senesinde düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte o yıl ülkemizde 1.5 milyon kişi emekli olmuş olacak. Büyük bir ihtimalle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın masada olduğunu dile getirdiği formül bu olsa gerek. 

Elbette başka formüller de gündeme gelebiliyor. Çalışmaya son şekli verildikten sonra Cumhurbaşkanlığının onayına sunulacak ve oradan çıktıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilecek.