Çalışma Bakanı, EYT’de 2 Gruba Kötü Haber Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesine yönelik yeni değerlendirmelerde bulundu. Bilgin, 8 Eylül 1999 tarihi öncesi stajyer ve çırak şeklinde çalışanı vatandaşların merakla bekledikleri EYT kapsamına alınıp alınmayacaklarına yönelik soruya cevap verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe komisyonunda değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına girecek vatandaşlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Çalışma Bakanı, EYT’de 2 Gruba Kötü Haber Verdi

Gazete Duvar tarafından aktarılan habere göre EYT probleminin çözümü halinde 1,5 milyon vatandaşın emekli olacağını dile getiren bakan bilginin değerlendirmelerine göre prim gün sayısı ile sigortalık süresini yerine getirmiş fakat yaşını tamamlamamış vatandaşlar EYT kapsamına alınacak.


EYT’de Stajyerlik ve Çıraklık İşe Giriş Tarihi Olarak Kabul Edilecek Mi?

Bütçe görüşmeleri esnasında 8 Eylül 1999 tarihi ve daha da öncesinde stajyer veya çırak şeklinde İş hayatına giriş yapan, sayıları 2 milyonu bulan vatandaşın EYT düzenlemesinden faydalanması gerektiğini hatırlatan HDP'li Garo Paylan ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e '1999'dan önce stajyerlik ve çıraklık yapanlara başlangıç tarihi olarak sayacak mısınız?’ sorusunu yönetti.


Eyt'de 2 Gruba Kötü Haber

HDP'li vekilin sorusuna yazılı bir şekilde cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesleki eğitim kapsamında stajyerlik yapan kişilerin çalışan değil öğrenci olduklarını dile getirerek;

“Mesleki eğitim; kamu ve özel sektöre ait kurum, kurmuş ve iş yerleri ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitim ve öğrenimi kapsamaktadır. İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitimin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile öğrenmesidir. Başka bir ifadeyle bunlar çalışan değil öğrencidiriler.”

Dedi.