Bayram İkramiyesi İçin Flaş Talep: 1000 TL Yerine..

Emekli vatandaşların bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TÜED Başkanı yaptığı açıklamada bayram ikramiyelerinin bin TL yerine bin 260 TL olmasını istedi.

Bayram İkramiyesi İçin Flaş Talep: 1000 TL Yerine..

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı 'ndan emekli vatandaşlara ikramiye ödemesi için yeni talep.

TÜED Genel Başkanı Ergün, yaptığı son dakika açıklamasında , emekli vatandaşlara bayram öncesi ödenecek bayram ikramiyesinin miktarı hakkında taleplerini dile getirdi. 

Bilindiği üzere seçim öncesi SGK'dan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi müjdesi gelmişti. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada her bayram öncesi bu sınıflara giren vatandaşlara bin TL bayram ikramiyesi verileceğini söylemişti. 

Geçtiğimiz yıl iki bayramda da bu vatandaşların hesaplarına bin TL ikramiye yatırıldı. Bu yıl da Ramazan ayı yaklaşırken bayram ikramiyesi heyecanı da başladı. Ancak vatandaşlar , artan hayata pahalılığı, gelen zamlar nedeniyle bayram ikramiyesinin de artmasını istiyor.

​​​​​​​

TÜED Başkanı Ergün konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi, emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir. 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki düzenlemeyle birçok ödeme, yıllık bazda yüzde 26 artırıldı. Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu oranda yapılacak artış, yeni bir bayram müjdesi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bayram ikramiyeleri ile emeklilerin bayramları maddi anlamda daha az buruk geçirdiğini dile getiren Ergün; yapılacak artıştan, başta küçük esnaf olmak üzere herkesin nasipleneceğini vurguladı.

Yüzde 26 'lık bir artışla emekli ikramiyelerinin  bin 260 TL olması istendi.

BAYRAM İKRAMİYESİ TARİHLERİ

Yapılan son açıklamada bayram ikramiyelerinin 27 Mayıs ile 31 Mayıs 2019  tarihleri arasında hesaplara yatacağı bildirildi.