Bakanlık EYT Takvimini Açıkladı 15 Ocak Tarihi Yalanmış

Bugün sabah saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye dayandırılan, ‘EYT 15 Ocakta yürürlüğe girecek sözleri’ bakanlık kaynaklarınca yalanlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT takvimini paylaştı.

Bakanlık EYT Takvimini Açıkladı 15 Ocak Tarihi Yalanmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada “Bakanlığımız sürdürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık tarafından yazılı bir açıklama yapıldı ve EYT konusunda kamuoyunda bazı yanıltıcı haberlerin yer aldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi;

TBMM Belirleyecek

“Bakanlığımız, emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere, odalar ve diğer sivil kuruluşlarla sürdürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi, TBMM tarafından belirlenecektir.”

Bakan Nebati Söylememiş

Bugün gündüz saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “EYT’nin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor” ifadelerini kullandığı belirtilmişti. Ancak bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada Bakan Nebati’nin böyle bir açıklamada bulunmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın böyle bir açıklaması olmamıştır. Bu yönde çıkan haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" denildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /