Bakanlığa Başvuru Yapıldı Emekli ve Memur Maaşı Eksik Hesaplanıyor

Birleşik Kamu-İş, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na memur ve emeklilerin maaşlarının yanlış hesaplandığını ve maaş kaybı yaşandığı iddialarıyla başvuru yaptı.

Bakanlığa Başvuru Yapıldı Emekli ve Memur Maaşı Eksik Hesaplanıyor

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların oranı belli oldu. Ancak gündeme bomba gibi düşecek bir iddia edildi. Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, eksik hesaplanan zam oranlarının düzeltilerek fark ödenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvurdu.

'Yüzde 5’lik Hata Var’

Çalışma ekonomisi uzmanı Prof. Aziz Çelik, Maliye'nin memur ve emekli maaşlarını eksik hesapladığını savunarak "Temmuz artışı yüzde 41.69 hesaplandı. Yüzde 46.69 olmalıydı. Bakanlık, memur maaşları ve emekli aylıkları artışında yüzde 2.60 ile yüzde 5.27 oranında eksik hesaplama yaptı. Bu hesapta enflasyon farkı yanlışı var" dedi. Çelik, şu açıklamayı yaptı: "Ocak 2022'de yapılan yüzde 5'lik zammın yanında hükümet ayrıca maaşlarda yüzde 2.5'luk bir iyileştirme yaptı. Şimdi bu yüzde 2.5'luk fark geri alınıyor. Bu işlem hukuksuzdur. Maliye 6 aylık enflasyondan yüzde 7.5 indirerek enflasyon farkını yüzde 34.85 olarak buluyor. Oysa Ocak 2022'de yapılan yüzde 2.5 ek zam bir iyileştirmedir, refah payıdır ve geri alınamaz."

Kamu-İş Başvuru Yaptı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından yapılan hesaplamada, 6 aylık enflasyon oranından önceki 6 ayın başında toplu sözleşme ile yapılan zam oranını puan olarak düşürmek yerine, yüzde olarak düşürüldüğünü belirtti. Konfederasyon yetkilileri, "Eksik hesaplanan memur maaş zam oranlarının düzeltilerek, mevzuat hükümleri doğrultusunda doğru hesaplaması ve gerekli düzenlemenin yapılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvurduk" açıklaması yaptı.

Emeklilerin maaş farkları yatırılmadı

Öte yandan emeklilerin maaş farkları da hala ödenmedi. Ekomonist Prof. Burak Arzova, sosyal medya hesabından, "Annem emekli ve fark ödenmedi. Böyle bir durumun daha önce yaşandığını hatırlamıyorum" paylaşımı yaparken, Arzova'ya yanıt veren Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez de, "Yatmadı hocam, ben de daha önce böyle bir durum olduğunu hatırlamıyorum" dedi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu da Bakanlığa yaptığı başvuruda fark ödenmesinin eksik hesaplanan zam oranlarının düzeltilerek yapılması gerektiğini belirtti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /