Bakan Bilgin’den Flaş EYT ve Geçici İşçiler Açıklaması ‘Önümüzdeki Günlerde’

Son Dakika. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Bilgin, önümüzdeki günlerde açıklama yapılacak dedi.

Bakan Bilgin’den Flaş EYT ve Geçici İşçiler Açıklaması ‘Önümüzdeki Günlerde’

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada EYT ile ilgili bakanlık bünyesinde bir çalışma ekibinin oluşturulduğunu söyleyen Bakan Bilgin, EYT ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

"Bursa Üretim Sürecine Katılım Desteklenmesi Projesi" çerçevesinde Bursa’da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, EYT ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

3600 Ek Göstergeyi Düzenleyecek Çalışmalar Yaptık

Bilgin, 3600 ek gösterge için, "Bizler sosyal politikalarla bunu gerçekleştiriyoruz. Bütün kamu çalışanlarını koruyan 3600 ek göstergeyi düzenleyecek çalışmalar yaptık. Emekçinin enflasyon konusunda konumunu güçlendirdik. Asgari ücretteki aşınmayı, enflasyon karşısında yüzde 30 destek verdik. Bunlar devam edecek. Türkiye emekçileri bunu biliyor. Türkiye sosyal sorumluluk projelerini uygulayacaktır. Ekonomideki olumsuzluklara karşı çalışanlar korunacaktır. Kimse endişe etmesin" dedi.

İstihdama Ağırlık Veriyoruz

İstihdam konusunda da çalışmaları olduğuna değinen Bakan Bilgin, ''İnsanları istihdamı hazırlayacak gençleri iş sürecine sokmak için bu programlar yapılıyor. İşsizliğe karşı mücadelede çalışma bakanlığı emeğin yanında işsizliği önlenmesi konusunda aktif tutum alıyor. Ülkemizde zorunlu göç etmiş farklı şehirlerde yabancılar çalışıyor. Bunların da sadece sosyal yardımlarla değil, iş sürecine katılanların çalışma izni çerçevesinde istihdama katılmasını sağlayan programlar yapıyoruz. Bu yaptığımız programı Uluslararası Göç Örgütü destekleniyor teşekkür ediyoruz. Biz bu programlar neticesinde sanayi kuruluşlarımızla iş arayanlarımızı bir araya getiriyoruz. Biz onlara 3 ya da 6 ay destek veriyoruz. Finansı biz veriyoruz. Bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Ondan sonra kalan kısmı işverenler yapıyor, istihdam garantisini sağlıyor. İşçi, işvereni buluşturacak, bu ülkedeki kayıt dışı istihdam içinde yer almasını önleyecek düzenli çalışmayı örgütleyecek programdır. Türkiye çapında hızlıca yayılacak. Bursa'ya da katkı sağlayacak. Bursa'yı başka programda ziyaret edeceğiz. Kadın istihdamına ağırlık veren 50+1 istihdam programımız olacaktır. O günde sizlerle birlikte olacağız" dedi.

Geçici İşçiler ve EYT Önümüzdeki Günlerde

Milyonlarca insanın merakla beklediği EYT ve geçicic işçi konusu için ise, "3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basınla paylaşacağım. Geçici işçiler, EYT'yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim. İstihdam daha önemlidir. Bu konuya üretim sürecine katılımına dikkatlerini çekmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /