Bakan Bilgin’den EYT’de Yaş Şartı Açıklaması Yaş Şartı Olacak Mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT’lileri üzecek bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, EYT’de yaş şartının ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Bakan Bilgin’den EYT’de Yaş Şartı Açıklaması Yaş Şartı Olacak Mı?

Gözler meclisin açılacağı tarihe çevrilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT’liler ile ilgili bir açıklama geldi. Yaş şartının kesinleşmediğini belirten Bakan Bilgin, yaş şartının ihtimal dahilinde olduğunu belirterek “Ocak ayına varmadan EYT’yi masadan kaldırırız” dedi.

Haber Global’de katıldığı programda EYT’de yaş şartına da değinen Bakan Bilgin, “Kabinede benim sunumum yok ama ben bu konuşları kabinede sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyorum. Ben bu toplantıda da geldiğimiz son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, ileteceğim, kendisi değerlendirecek. Kabinede karar çıkar mı kesinlikle söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim. Seçenekli bir tablo var önümüzde. Ben bu tabloyu arz edeceğim. Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak. Ödemelerde firma limitlerinden düşmeyecek bir çalışma olacak. Emekli olarak çalışmaya devam ederlerse sosyal güvenlik deste primi ödeniyor. O pirim şimdi yüksek. Emekli olmadan çalışanlarla aynı seviyeye getirmeye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /