Bakan Bilgin Açıkladı İşte EYT’lilerin İlk Maaşının Yatacağı Tarih

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, EYT’lilerin ilk maaşının yatacağı tarihi açıkladı.

Bakan Bilgin Açıkladı İşte EYT’lilerin İlk Maaşının Yatacağı Tarih

Dün AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın açıklamaları sonrası hüsrana uğrayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bu sabah en yetkili isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi.

Elitaş, “Bizden tarih istemeyin” diyerek milyonları endişelendiren açıklamasında, “Ocakta 2 haftalık çalışma haftamız kaldı. EYT düzenlemesi henüz bize gelmedi. EYT bize geldiği tarihten itibaren ertesi gün parlementoya kanun teklifi verilmesini düşünemezsiniz. Bize geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi gerekiyor. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Bir bakıyorsunuz yeterli sayı bulunamıyor. Muhalefet bazen tıkayabiliyor. Muhalefetin engellemelerini de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil. Onun için bizi süreyle bağlama noktasında lütfen ağzımızdan bir söz almaya çalışmayın çünkü bu konuda söz veremiyoruz her şey değişiyor” ifadelerini kullanmıştı.

İlk Maaşlar Şubat Yada Martta

Konu ile ilgili EYT’liler net bir açıklama beklerken Bakan Bilgin, Sabah gazetesine yapmış olduğu açıklamada Yasa teklifinin Meclis’e ay sonunda gelebileceğini belirterek ilk aylıkların Şubat ya da Martta hesaplarda olacağını belirtti.

EYT'nin şu an Meclis'te milletvekilleri tarafından çalışıldığını anlatan Bilgin, "Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olur diye düşünüyorum. İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" dedi.

1 Ay İçinde Tüm Dosyalar Sonuca Bağlanabilir

Askerlik ve doğum borçlanması ile ilgili şu anda başvuruların yoğun bir şekilde SGK'ya geldiğini anlatan Bilgin, "Başvuru yapanların durumları uyuyor mu uymuyor mu inceleniyor. Kurum çok yoğun çalışıyor. Altyapımızı geçtiğimiz sene yenilemiştik. Bu nedenle 1.5-2 milyon dosya sisteme girse dahi bir sorun yaşamayacağız. Bir ay içerisinde tüm dosyaların sonuca bağlanabileceğini ifade ediyor arkadaşlarımız” açıklamasında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /