Asgari Ücret Açıklandı İşte Emekli İçin Tahmin Edilen Zam Açıklandı

Asgari ücret 2023 zammı belli oldu. Şimdi de gözler emekli maaşların. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarından sonra emekli için tahmin edilen zam miktarı açıklandı.

Asgari Ücret Açıklandı İşte Emekli İçin Tahmin Edilen Zam Açıklandı

2023 yılı maaşlar belli olmaya başlıyor. Asgari ücret, 8.506 TL’ye çıkarken emeklilerde asgari ücret miktarınca zam bekliyor. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’de bir açıklamada bulundu.

Enflasyonun Üzerinde Zam

Bakan Bilgi, yapmış olduğu açıklamada “Bizim memur maaşlarla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış yapmayı planlıyoruz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesap kitap işlemlerinden geçirdikten sonra belirleyeceğiz. Aralık ayı enflasyon verileri açıklandıktan sonra Ocak ayı içerisinde belli olacak. Aralık ayı içerisinde enflasyon düşüşü devam edecek. Ancak buradan belirtmeliyim ki memur ve memur emeklilerinin maaşlarını enflasyon üzerinde bir zam yapılacak” dedi.

Tahmin Edilen Zam Miktarı

Memur ve emekli normal şartlarda enflasyon oranında zam alacak, ancak memur ve emeklilerde asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.

Memur ve emeklinin enflasyon oranına göre şu an için normal şartlarda yüzde 17-18’lik bir zammı görülüyor. Konu ile ilgili Kanal D Haber’e konuşan TÜED Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Abdülkadir Ersal, emeklinin talebi ile ilgili olarak, “Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu TÜFE’den değil de seyyanen bir zam verilmesini talep etmekteyiz. Biz bu 17-18’lik zam oranının üstüne seyyanen zam istiyoruz” dedi.

Yüzde 40 Zam Tahmin Ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemizin kazanımlarını vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek için kullanıyoruz. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını bu şekilde tespit edeceğiz” ifadelerini hatırlatan Ersal, “Bizde bu sözlerden umutlanarak sayın Cumhurbaşkanımızın daha iyi bir zam yapacağından umutlanıyoruz. En aşağı yüzde 40 civarında bir zam tahmin ediyoruz” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /