Akbank ve Yapı Kredi Bankası (YKB) Emekli Promosyonu Ne Zaman? İşte İlk Rakamlar

Akbank ile Yapı Kredi Bankası 'nın 2020 yılı emekli banka promosyonları için geri sayımda sona gelindi. Peki Akbank ile Yapı Kredi Bankaıs ne kadar promosyon ödemesi yapacak? YKB emekli promosyon ödemesi ne kadar? İşte detaylar.

Akbank ve Yapı Kredi Bankası (YKB) Emekli Promosyonu Ne Zaman? İşte İlk Rakamlar

YKB ve Akbank 'tan emeklilere banka promosyonu.

Yapı Kredi Bankası ve Akbank 'tan emekli maaşını alan vatandaşlar, promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağını , promosyon miktarlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

ZİRAAT BANKASI İLE SGK İMZALADI

Önceki gün SGK ile Ziraat Bankası bir anlaşma imzaladı ve emekli promosyon ödemeleri belli oldu. Ziraat Bankası ile imzalanan promosyon sözleşmesinde maaşa göre promosyon şu şekilde oldu:

- 1500 TL'ye kadar olan emeklilerimize 500 TL promosyon, 

- 1500-2500 TL arasında olan emeklilerimize 625 TL promosyon, 

- 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi kararlaştırıldı.

Peki sizce bu promosyon miktarı uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

AKBANK PROMOSYON

Bu açıklama sonrası maaşını Akbank 'tan alan emekliler promosyonun ne kadar olacağını araştırıyor. Akbank , bu konu hakkında resmi açıklama yapmadı. Ancak 2017 yılında Akbank, Ziraat Bankası ile aynı tutarda promosyon ödemesi yapmıştı. Akbank 'ın da yukarıda yazan rakamlar kadar promosyon ödemesi yapması bekleniyor. Akbank 'ın promosyon detayları şu şekilde:

SGK emekli maaşını Bankamızdan alan ve emekli maaş hesabında artı para kredisi limiti tanımlı tüm müşteriler kampanyadan yararlanabilecektir.
SGK emeklilerimiz, maaş tarihinden 2 gün öncesi ile maaş ödeme günü arasında mevcut artı para kredisi limitlerini %0 faiz ile kullanabilecek, maaş günü sonrasında Bankamızca geçerli güncel faiz oranları uygulanacaktır.
Çekilebilecek tutar artı para kredisi limiti ile sınırlı olup bu limit Banka tarafından belirlenmektedir.
Maaş gününden önceki 2 gün içinde emekli maaşını Bankamıza taşıyan, maaş hesabına artı para kredisi limiti tanımlanan müşteriler ile ilk kez maaş ödemesi alacak emekliler kampanyadan bir sonraki aydan itibaren yararlanabilir.
Aynı hesaba birden fazla maaş yatması durumunda kampanya ilgili ay içinde hesaba yatan  ilk maaş ödemesi için geçerli olur.
İkramiye ve diğer ödemeler ile taksitli artı para kullanımı kapsam dışındadır.
Akbank T.A.Ş. dilediği zaman kampanyayı durdurma ve kampanya şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 
Emekli maaşınızı Akbank’a taşımak için;

Sadece T.C. kimlik numaranızı gösteren kimliğinizle birlikte size en yakın Akbank Şubesine​ gelerek emekli maaşınızı hemen Akbank’a taşıyabilirsiniz.
PTT şubelerinden alacağınız e-devlet şifrenizle ya da Akbank İnternet’teki e-devlet yönlendirmesi aracılığıyla www.turkiye.gov.tr(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) adresine girerek, banka değişikliği işleminizi yapabilirsiniz.
Emekli maaşını Akbank’tan alanlara özel ayrıcalıklar

Şubelerimizde öncelikli hizmet alırsınız
Yurt çapındaki tüm bankaların ATM’lerinden ayda 2 kez ücretsiz para​ çekebilirsiniz **​
Ücretsiz Havale gönderirsiniz **
Akbank İnternet ile EFT işlemlerinizi ücretsiz yaparsınız **
Hesap İşletim Ücreti ödemezsiniz **
İhtiyaç kredilerinde kefilsiz kullandırım, maaşını 3 ayda 1 alan emeklilerimize özel  3 ayda 1 ödemeli kredi seçeneklerinden yararlanırsınız
Bireysel kredilerde çok özel indirimler ve avantajlı faiz oranlarından yararlanırsınız

YKB EMEKLİ PROMOSYONU

Yapı Kredi Bankası emekli banka promosyonu ödemelerinin Ziraat Bankası ile aynı rakamlarda yapılacağı bildirildi. Ancak ek ödemelerle Yapı Kredi 'nin emekli promosyonu 1000 TL 'nin üzerine çıkabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) birden fazla gelir/aylık ödemesi alınıyor olması durumunda ödenecek promosyon tutarı, koşulların sağlandığı tarih itibarıyla, Banka aracılığı ile yatan en son gelir/aylık tutarının toplamı dikkate alınarak hesaplanır ve tek bir promosyon ödemesi yapılır. Ek ödül hesaplaması da bu toplam promosyon üzerinden yapılır ve tek bir ek ödül ödenir.
Ek ödül ödemesi üç yıl için peşin olarak yapılır ve üç yıllık taahhüt süresinin başlangıcı olarak ödülün hesaba yatırıldığı tarih esas alınır.
Ek ödül ödemesi yapıldıktan sonra üç yıllık taahhüt süresi içerisinde gelir/aylığın artması halinde ilave ödül verilmez.
Ek ödül ödeme tarihinden itibaren üç yıl içerisinde; herhangi bir sebeple gelir/aylığın farklı kuruma taşınması ya da SGK tarafından gelir/aylık ödemesinin kesilmesi durumunda Bankanın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın ödenen Promosyon tutarı ve Ek Ödül şartın bozulduğu tarih esas alınmak suretiyle taahhüdün kalan süresi dikkate alınarak kıstelyevm esasa göre geri alınır.

Kadın erkek emekliler bu sayfada: Anket için TIKLA KATIL

2020 PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Promosyon için protokol imzalandı. İmzaların atılması sonrası edinilen bilgilere göre promosyonların 9 Mart 2020 'den sonra yatması bekleniyor.