AK Parti’nin Meclise Sunduğu Teklif Belli Oldu İşte En Düşük Emekli Maaşı İçin İstenen Rakam

Son Dakika. AK Parti, 3600 ek gösterge, emekli maaşı, öğrenci affının ve imar affı gibi konuların yer aldığı yasa teklifini meclise sundu. En düşük emekli aylığında ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

AK Parti’nin Meclise Sunduğu Teklif Belli Oldu İşte En Düşük Emekli Maaşı İçin İstenen Rakam

AK Partili milletvekilleri tarafından TBMM’ye 57 maddelik yeni bir torba yasa teklifi meclise sunuldu. 3600 ek gösterge ile “öğrenci affı” düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin “torba” kanun teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

En Düşük Emekli Maaşı 3 Bin TL

Meclise sunulan yasalarda dikkat çeken bir detay yer aldı. En düşük emekli maaşı şuan 2 bin 500 lira iken enflasyonla beraber tüm emeklilerde bu rakamın yüzde 40 civarında bir artışı bekleniyordu. Ancak meclise sunulan yasada en düşük emekli maaşına yüzde 20 oranında zam yapılarak en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarılacak. Söz konusu zamlı maaşlar Temmuz ayından itibariyle geçerli olacak.

Emekli Polise 1.200 TL Zam

Yasayla, yıl başından itibaren polis, uzman erbaş, öğretmen, hemşire, avukat ve din görevlilerinin ek göstergesi 3 bin 600'e yükselecek. Doktorlar ve veterinerler ile subay ve astsubayların ek göstergesi ise 4 bin 200'e çıkarılacak.

Emekli aylığı ödenen polis memurlarından lise ve dengi öğrenime sahip olup emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatına hak kazanmamış olanlara her ay bin 200 TL ilave ödeme yapılacak.

Öğrenci Affı

Meclise sunulan yasayla lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinden eğitimlerini yarıda bırakanlara belli şartlarda okula dönüş imkanı sunulacak.

İmar Affı

1 Temmuz 2022 tarihine kadar inşaat ruhsatı alınmış ancak kullanımına izin verilmeyen yapılara geçici olarak elektrik ve su aboneliği yapılabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /