AK Parti’den Beklenen Açıklama Geldi EYT’lilerin Maaşı Toplu Mu Yatacak?

Milyonların beklediği EYT’de geri sayım sürerken maaşlarla ilgili AK Parti’den açıklama geldi. Maaşlar toplu yatacak mı?

AK Parti’den Beklenen Açıklama Geldi EYT’lilerin Maaşı Toplu Mu Yatacak?

Yaklaşık 2 milyon 200 bin kişiyi ilgilendiren EYT ile ilgili kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması bekleniyor. Daha sonra Genel Kurul süreci başlayacak teklifin hemen ardından yasalaştırılması bekleniyor.

Tarih Vermek Mümkün Değil

Konu ile ilgili A Haber’e değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “Bu çalışma önümüzdeki günlerde en kısa süre içerisinde tamamlandığında süratle TBMM'nin ilgili komisyonuna sevk edilecektir. Şu anda çalışmaların son aşamada olduğunu ifade edebiliriz. En kısa sürede diyebiliriz. Bir tarih vermek şu anda mümkün değil. Ama daha önceden Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi kısa süre içerisinde bunu TBMM'nin gündemine getirmek ve kanunlaştırmak istiyoruz” dedi.

Maaşlar Toplu Mu Verilecek

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişi toplamda da 4 milyon vatandaşın bu uygulamadan yararlanabileceğini belirten Tunç, kanun yürürlüğe girdiği anda emeklilik başvurusunda bulunanların başvurdukları tarihten itibaren emekli maaşlarını hak edeceklerini belirterek “Bir anda emeklilik başvuruları olduğunda SGK’da yığılma şikayetleri var. SGK bu anlamda güçlü, bir anda 2 milyon 250 bin kişi nasıl emekli olacak diye sorular soruluyor.  Bu anlamda SGK’nın teknik altyapı hazırlıkları var. Kanun yürürlüğe girdiği anda emeklilik başvurusunda bulunulduğunda başvurdukları tarihten itibaren emekli maaşlarını hak etmiş olacaklar. İşlemler 1-2 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /