1,5 Milyon Kişi Haber Bekliyor. EYT Ne Zaman Çıkacak?

Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce vatandaşın merakla beklediği hususlardan biri, EYT'de son durum ne, ne zaman çıkacak? EYT son durum ne sorusu yüz binlerce emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. EYT ile ilgili merak ettiğiniz bilgilerin tamamını haberimizde ulaşabilirsiniz.

1,5 Milyon Kişi Haber Bekliyor. EYT Ne Zaman Çıkacak?

EYT'de Son Durum Ne?

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar ile ilgili problemin aralık ayı içerisinde tamamen sona ereceğinin müjdesi verilmişti.
Bakan Bilgin, yapmış olduğu açıklamada ‘en geç aralık ayında meclise intikal ettirilecek’ biçiminde bir demeç vermişti. Daha sonra yapılan açıklamanın sonrasında konuya yönelik bir açıklama gerçekleştirilmedi.


Masada EYT İle İlgili Tek Formül Var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, masada bir tek formülün bulunduğunu daha önce açıklamıştı. TRT Haber tarafından yapılan habere göre o formülün ayrıntıları da ortaya çıktı: Erkeklerde 9000 gün ile 25 yıl; kadınlarda ise 7200 gün ve 20 yılı tamamlayan vatandaşlar emekli olmaya hak kazanmış olacak.


EYT'nin Çıkması İle Beraber 1,5 Milyon Vatandaş Emekli Olacak

Türkiye'de normal şartlar altında her yıl 450 bin vatandaş emekli oluyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne intikal ettirilmesi ve çıkmasından sonra Türkiye’de yaklaşık olarak 1,5 milyon vatandaşın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olması bekleniyor.