2023-EKPSS/Kura İle 2.322 Kamu Personeli Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Engelli adayların istihdamı için yapılacak alımlar için tercih işlemi sona eriyor. Kamu kurumlarında boş kalan 2.322 kadro için tercih alınması işlemi 13 Ocak 2023 saat 23.59’a kadar devam edecektir.

2023-EKPSS/Kura İle 2.322 Kamu Personeli Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Kılavuza göre hem EKPSS sonuçları hem de kura yöntemiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Adayların bu kadrolara başvuru yapabilmesi için 2020-EKPSS veya 2022-EKPSS’ye girmiş ya da 2020-Kura veya 2022-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Yerleştirme İşlemi Nasıl Yapılacak

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler çerçevesinde tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır.

Mezuniyete Göre Kadro Dağılımı Nasıl Olacak

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim mezunları: 36 personel

Lise Mezunları: 360 personel

Ön lisans mezunları: 702 personel

Lisans mezunları: 1224 personel

Başvuru Genel Şartları

Son başvuru tarihi itibariyle

1) Türk vatandaşı olmak (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.).

2) 18 yaşını tamamlamış olmak

3) Kamu haklarından mahrum olmamak.

4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

5) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

6) Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

7) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

KADRO DAĞILIMI NİTELİK VE BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /