Zorunlu Deprem Sigortasında Bedel 2’ye  Katlandı

Türkiye'de milyonlarca yurttaşın yapmakla mükellef olduğu durumu deprem sigortasına gelen zam gündeme bomba gibi düştü. Zorunlu deprem sigortası hesabına esas prim, metrekare bedeli yaklaşık olarak %100 oranında arttırılarak betonarme yapılar için 3016 TL'ye ve diğer yapılar için ise 2080 TL’ye çıkarıldı.

Zorunlu Deprem Sigortasında Bedel 2’ye  Katlandı

Bu resmi rakamlarla dahi %90 seviyesine yaklaşmış olan enflasyon oranı, vatandaşı hemen her konuda mağdur etmeyi sürdürüyor. Resmi gazetenin bugünkü sayısında ilan edilen zorunlu deprem sigortası tarifi ve talimat tebliğinde değişiklik yapan tebliğ ise sosyal medyada gündem etkisi yarattı. Söz konusu tebliğe göre sigorta bedeli hesabına esas metrekare Bedeli; betonarme binalar açısından bakıldığında 1.508 TL'den 3016 TL'ye, diğer yapılar için 1040 TL'den 2080 TL'ye çıkarıldı.

Zorunlu deprem sigortası kapsamında yapı tarzı ayrımı gözetilmeksizin bir mesken açısından bakıldığında verilebilecek en çok teminatı tutarı ise %100 artış ile 320 bin TL'den 640.000 TL'ye çıkarıldı. Tebliğde aynı zamanda yapılan düzenlemeye göre poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içerisinde yenilenmesi halinde tarife fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek iskonto oranı %10'dan %20’ye çıkarıldı.