Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan 0.49 Faizli 6 Ay Geri Ödemesiz Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

Kamu bankaları tarafından 5 bin liranın altında geliri olan vatandaşlara verilen temel ihtiyaç kredileriyle ilgili açıklama geldi.

Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan 0.49 Faizli 6 Ay Geri Ödemesiz Temel İhtiyaç Kredisi Açıklaması

Temel İhtiyaç kredisinde tüm geri ödemeler başladı.

Pandemi ilk başladığı dönemde 3 kamu bankası , geliri 5 bin liranın altında olan vatandaşlara 10 bin liraya kadar temel ihtiyaçlarını karşılaması , pandemi döneminde zora düşmemesi için düşük faizli kredi verdi. 6 ay geri ödemesiz olarak verilen temel ihtiyaç kredisi için açıklama geldi ve krediyi çeken bazı vatandaşlar için ödemelerin Kasım , Aralık ayında başladığı, kalan vatandaşlar için ise ödemelerin Ocak itibarıyla başladığına yer verildi. 

KREDİ DETAYLARI

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından , 5 bin liranın altında geliri olan vatandaşlara sunulan düşük faizli kredide faiz oranı 0.49 olarak açıklandı. İhtiyaç kredisi başlığı altında verilen kredide geri ödemelerin 6 ay yapılmayacağı ve 36 ay vadeye kadar ödemelerin yapılacağına yer verildi. Kredi çekmek isteyen vatandaşlara sunulan imkanlar ise şu şekilde:

- 3 bin lira

- 5 bin lira

- 7 bin 500 lira

- 10 bin lira.

GERİ ÖDEME TABLOSU

Bu kredileri çeken vatandaşların geri ödeme tablosu , taksit miktarları şu şekilde:

GERİ ÖDEMELERİN HEPSİ BAŞLADI

Kamu bankalarından çekilen 10 bin liraya kadar ihtiyaç kredisinde 6 aylık geri ödemesiz dönem sona erdi. Son başvuruları 1 Haziran günü alınan temel ihtiyaç kredisinde 1 Ocak itibarıyla kredisini çeken tüm vatandaşlar geri ödemelerini yapacak ve 6 aylık geri ödemesiz dönemin ardındna 30 ay ödeme yapılıp kredinin geri ödemesi tamamlanacak. 

6 AY DAHA ERTELENSİN TALEBİ

Pandemide 2. dalganın gelmesi ile Türkiye genelinde yeniden sokağa çıkma yasağı devreye alındı ve yeni kısıtlamalar hayata geçti. Bu nedenle vatandaşlar , geri ödemede güçlük çektiklerini ve kredilerin geri ödemesinin 6 ay daha ertelenmesini istedi. Sizce geri ödemeler kaç ay ertelenmeli? Anket için TIKLAYIN