Ziraat Bankası'ndan Kadınlara ve Gençlere Düşük Faizli Kredi Fırsatı

Ülkemiz ve Dünya'da yaşanan ekonomik kriz dalga dalga büyürken kadınlar ve gençler için ziraat bankasından düşük faizli kredi müjdesi geldi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar bir son dakika açıklamasında bulundu ve gençler ile kadınlara kredi müjdesini verdi. Uygun faizli kredi müjdesi veren Banka müdürünün açıklamaları ve kredilerin detayları şu haberimizde

Ziraat Bankası'ndan Kadınlara ve Gençlere Düşük Faizli Kredi Fırsatı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan protokol ile söz konusu kredi kampanyası kapsamında vatandaşlara uygun faizli kredi sunulacağı, faizin fazla kısmının bakanlık tarafından karşılanacağına yer verildi. Toplamda 6 yeni kredi paketinin hazırlandığı yeni çalışmada hedef kitle kadınlar ile gençler.

Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası, üretime destek olmak, gençleri ve kadınları desteklemek, yeni istihdam kapıları açmak için 6 yeni kredi paketini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya baktığımızda 1.24 milyar doılarlık sendikasyon kredisi üzerinde anlaşma sağlandığı ve imzaların atılmasının ardından bir açıklama yapan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, söz konusu kampanyalar ile ilgili, "Tarım savunma sanayi kadar önemli. Burada proaktif olacağız. Tarıma girmek isteyen herkesi destekleyeceğiz" ifadelerini kullanarak tarıma desteklerin devam edeceğini söyledi.

120 AY VADELİ 500 BİN TL KREDİ

Ziraat Bankası, söz konusu projeler kapsamında gençlere ve kadınlara 10 yıl vadeye kadar 500 bin liraya kadar kredi ödemesi yapacak. Hazine destekli düşük faizli krediler için faiz oranı ise 0.41 olarak açıklandı.

KİMLERE VERİLECEK?

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çakar, kredinin başvuru detayları ile ilgili, "Yaklaşık 23 milyar TL'lik kısmında üreticiye yansıyan faiz oranı yıllık yüzde 0.1-5 arasında; 43 milyar TL'lik kısmında ise yıllık yüzde 5-10 arasındadır"

Bu açıklamaya bakacak olursak kredi faiz oranlarının 0.41 seviyesinden başladığı ve 32 milyar liralık bölümünde ise faiz olmadığı görüldü. Söz konusu kredi kampanyalarının detayları şu şekilde:

Genç Çiftçi Kredisi: Son dönemlerde gençlerin tarıma kazandırılması, kırsalda yaşamayı desteklemek için başlatılan kampanyaların en önemlisi Genç Çiftçi Kredisi. Bu kredide 18 ile 41 yaş arasındaki en az lise mezunlarına ücretli olarak çalışmayan gençlere kredi verileceği, 2 yıla kadar ana para ödemesiz toplam 10 yıla kadar vadeli 500 bin liraya kadar kredi kullandırılacağı açıklandı. ;Söz konusu işletme kredisinde hayvancılıkta 18 ay vade, bitkisel üretimde 12 ay vade uygulaması olacak. Yüzde 100'e varan faiz destekli kredide, komisyon da yarı yarıya indirimli olarak uygulanacak.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

18 yaşını tamamlamış olan ve en az 8 yıllık ilkokul mezunu olan , ücretli olarak çalışmayan kadınlara tarım kredisi veriliyor. Kredi limiti 500 bin lira olarak açıklanırken 2 yıla kadar ana para ödemesiz kredi verildiği ve 10 yıla kadar vade seçeneğinin sunulduğu bildirildi. İşletme kredisinde azami vade hayvancılıkta 18, bitkisel üretimde 12 ay. Yüzde 100'e varan faiz destekli kaynağı kullanan kadın çiftçiler, bankaya ücret-komisyon ödemesi yapmadan kredilerini kullanabilecek.

ARICILIK

Altın Kovan Kredisi ile arıcılıkla uğrayan çiftçilere 150 bin TL'ye kadar kredi verilecek.


Söz konusu kredilere başvuru yapmak için projelerinizle Ziraat Bankası'na giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.