Ziraat Bankası-Halkbank-Vakıfbank Temel İhtiyaç Kredisinde Erteleme Bekleyenlere Kötü Haber!

Son dakika haberi: Temel İhtiyaç Kredisi için geri ödeme mevsimi geldi. On binlerce kişi, düzenledikleri kampanyalarla temel ihtiyaç kredisinin ertelenmesini istiyordu. Ancak bu çağrılar karşılıksız kaldı.

Ziraat Bankası-Halkbank-Vakıfbank Temel İhtiyaç Kredisinde Erteleme Bekleyenlere Kötü Haber!

Erteleme hayal oldu: Temel ihtiyaç kredisinde geri ödemeler başladı.

Temel ihtiyaç kredisi , pandemi döneminde milyonlarca vatandaşa az da olsa nefes aldırmıştı. Kamu bankaları tarafından vatandaşlara, 10 bin TL 'ye kadar verilen kredide taksitlerin ödenmesine 6 ay sonra başlanacağı bildirilmişti. 

BAŞVURULAR NİSAN 'DA BAŞLAMIŞTI

Temel ihtiyaç Desteği Kredisi için ilk başvurular 1 Nisan 2020 günü başlamıştı. Kredi başvurularının başlaması ile birlikte milyonlarca kişi temel ihtiyaç kredisi desteğine başvuru yaptı. 

İLK ÖNCE 5000-7500-10000 TL VERİLECEĞİ AÇIKLANDI. 

Yapılan ilk açıklamada vatandaşlara, 5, 7 bin 500 ve 10 bin TL 'lik krediler sağlanacağı, 0.49 faizle 36 ay vade ile kredilerin kullandırılacağına yer verilmişti.

ON BİNLERCE KİŞİYE 3 BİN TL VERİLDİ

Kredi başvurusunu yapan vatandaşlar bir sürprizle karşılaştı ve çok sayıda kişiye , 5-7500-10 bin TL 'ye başvuru yapmasına rağmen 3 bin TL 'lik kredi çıktı. Daha sonra bankalar açıklama yaptı ve kredi kampanyasına yeni seçenek eklenip kredilerin 3000-5000-7500-10000 olarak verileceği bildirildi. 

BERAT ALBAYRAK, KAÇ KİŞİNİN BAŞVURDUĞUNU AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada krediye başvuru yapan kişi sayısını verdi ve 8 milyon kişiye toplamda 47,5 Milyar TL kredi verildiğini söyledi. 

ALAMAYANLAR DA OLDU

Kredi açıklanırken 5 bin TL 'nin altında geliri olanlara verileceği bildirilmişti. Ancak birçok vatandaş, gelirinin 5 bin TL 'nin altında olmasına rağmen kendisine kredi verilmediğini söyledi. 

"6 AYLIK GERİ ÖDEMESİZ DÖNEM ERTELENSİN"

Kredi çeken yüz binlerce kişi, 6 aylık geri ödemesiz dönemin yeni yıla kadar uzatılmasını istiyordu. Bu konuda sosyal medyada paylaşım yapan, kamubulteni.com 'a mesaj atan vatandaşlar, durumlarının henüz iyi olmadığını , kredi ödemelerinin ertelenmesini istedi.

SON DAKİKA: "ERTELEME GÜNDEMDE YOK"

Ancak bu çağrıya bankalardan cevap gelmedi ve Nisan 'da alınan krediler için geri ödemeler başladı. Edinilen bilgilere göre 6 aylık geri ödemesiz dönemin ertelenmesinin şimdilik söz konusu olmadığı öğrenildi. 

GERİ ÖDEME TABLOSU

Geri ödemeler, Nisan 'da kredi alanlar için Ekim'de, Mayıs ayında kredilerini alanlar için Kasım'da, Haziran ayında kredisini alanlar için Aralık ayında başlayacak. 

Sizce krediler 1 ay mı yoksa yeni yıla kadar mı ertelenmeli? Anket için TIKLAYIN

ERTELEME DUYURUSU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN