Zincir Marketlerde Düzenlemeye Gidiliyor! "Bu Ürünleri Satamayacaklar"

AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan teklifle, zincir marketlere sigara vb. Ürünlerin satışına yasaklama getirilirken, ilgili düzenlemeyle bakkal gibi küçük işletmelerin korunmasını amaçlanıyor.

Zincir Marketlerde Düzenlemeye Gidiliyor! "Bu Ürünleri Satamayacaklar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilgili düzenlemeye dair çalışmalar hız kazandı.

Teklifin kısa süre içerisinde TBMM’de ilgili komisyonda görüşülmesi daha sonra da TBMM Genel Kurulu’na sevk edilmesi bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı ve milletvekillerinin üzerinde çalıştığı ‘Perakende Ticaretin Düzenlemesi’ hakkında taslak birden fazla tartışmalı başlığa çözüm üretmeyi hedefliyor.

Teklifle birlikte zincir marketlerin hafta sonları kapalı olabileceği, bazı ürünlere satış yasakları getirilebileceği belirtiliyor.

İlgili taslakta , 1500 metrekareden küçük zincir marketlerde mobil cihaz, kırtasiye ürünleri, beyaz eşya, sigara satışlarının yasaklanması hedefler arasında.

Zincir marketler ile bakkal gibi küçük işletmeler arasındaki mesafenin 200 metre olarak uygulanması, nüfusu az olan yerlerde zincir marketlerin açılışının önüne geçilerek küçük esnafın korunması da hedeflenen konular arasında yer alıyor.