Zamlı Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak ?

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emekli zamlı temmuz maaşlarını merak etmeye başladı. Peki zamlı memur ve emekli maaşları ne kadar olacak ? Temmuz zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar..

Zamlı Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak ?

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli ve memur Temmuz ayında alacakları zamlı maaşları merak ediyor. 

Emeklinin temmuz zammı yüzde 40 - 41 civarı

Bilindiği gibi milyonlarca emekli Temmuz ayında maaşlarına yılında ilk 6 ayında gerçekleşen enflasyon oranı zam olarak alacak. Bu oran ise Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yaklaşık olarak 40,75 olarak açıklandı. Diğer bir değişle emekli için Temmuz ayı zammı yaklaşık olarak yüzde 40 -41 civarlarında olacak. 

Memurların  temmuz zammı kaç olacak?

Memurların Temmuz ayında alacakları zam oranı ise yılın ilk 6 ayında gerçekleşen enflasyon farkı ve buna ilave olarak yüzde 7 (Sendikalar ile hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme gereği) zam olacak. Yılın ilk  5 ayında gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 35,64 olarak açıklandı ve memurlar için enflasyon farkı yüzde 28,14 olarak açıkladı. Bu orana Haziran ayında gerçekleşecek enflasyon oranı ve yüzde 7 lik zam eklenerek toplam zam oranı oraya çıkacak.

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Haziran ayı enflasyon tahmini yüzde 37,7 oldu. Bu hesaplamalara göre memurlar Temmuz ayında yüzde 40,75 oranın zam alacak.

Refah payı zammı verilecek mi?

Öte yandan milyonlarca memur için Temmuz ayında enflasyon ek zammı ve toplu sözleşme zammının yanında refah zammı da verilebilir. Çünkü Ocak ayında memurlara verilen tüm zamlara ek olarak yüzde 2,5 oranında refah payı zammıda verilmişti. Bu sebeple memurlara verilecek temmuz zammı şu anda tahmin edilen yüzde 40,75 oranının üzerine de çıkabilir.