Zamlı maaş ve bayram ikramiyelerinin bütçeye yükü belli oldu

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 ve bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılmasının bütçeye getirdiği yük belli oldu.

Zamlı maaş ve bayram ikramiyelerinin bütçeye yükü belli oldu

Seçim öncesinde milyonlarca emekliyi sevindiren haberler geçtiğimiz gün geldi. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu, sonrasında ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliye ödenen bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı. 

Zamlı maaş ve ikramiyenin bütçeye yükü 120 milyar tl

Öte yandan emekliye ödenecek zamlı maaş ve bayram ikramiyelerinin bütçeye getirdiği yükte belli oldu.TBMM'de görüşülen konuda emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda yılda 2 kez ödenen bayram ikramiyesinin 2 bin TL’ye çıkarıldığı düzenlemenin maliyeti 24,9 milyar TL, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL olarak düzenlenmesinin mali yükü ise 120,7 milyar TL olarak hesaplandı. Merkezi yönetim ve kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) geçici işçi statüsünde çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınmasına yönelik düzenlemenin maliyeti 1,2 milyar TL öngörüldü. Düzenlemelerin toplam etki analizi de 149,3 milyar olarak hesaplandı.