Zamlı Asgari Ücretin Hesaplara Yatacağı Tarih Belli Oldu

Asgari ücret 2023 zammı belli. Vatandaşlar şimdi zamlı maaşlarını ne zaman alacağını merak ediyor. Zamlı maaşlar Ocak ayında mı, şubat ayında mı verilecek?

Zamlı Asgari Ücretin Hesaplara Yatacağı Tarih Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 2023 asgari ücretini açıkladı. Buna göre 5 bin 500 TL olan asgari ücret, 2023 yılında 8 bin 506 Lira olarak hesaplara yatacak. Asgari ücret açıklandıktan sonra vatandaşların en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri de zamlı maaşlar ne zaman alınacağı konusu oldu.

İki Farklı Tarih Var

Maaşlarınızı ayın birinden birine alıyorsanız ve çalıştığınız dönem ayın birinden birine hesaplanıyorsa maaşlarınızı Ocak ayında değil de Şubat ayında zamlı alacaksınız. Çünkü 1 Ocakta alacağınız maaşınız, 2022 Aralık çalışma dönemini kapsayacağı için 1 Ocakta yatacak maaşlar 2022 asgari ücreti ile yani 5.500 lira ile yatacak. 1 Şubat ta alacağınız maaş ise 1-31 Ocak 2023 çalışma dönemini kapsadığı için ilk zamlı maaşınızı 1 Şubat 2023 döneminde alacaksınız.

15’inden 15’ine Hesaplama Yapılıyorsa

Maaşlarınız eğer ayın 15’inden 15’ine hesaplanıyor ve bu tarihte hesabınıza yatıyorsa, 15 Ocak’ta hesaplarınıza yatacak maaşların yarısı eski rakamdan, diğer yarısı ise yeni rakam üzerinden yatacak. Burada alacağınız maaşın hangi tarihler arasındaki çalışmayı kapsadığını bilmeniz önemli. Yatacak maaşınızın kaç günü 2023 yılındaki çalışmanıza göre verilecek bunu bilmelisiniz.

Her kurumun maaş ödeme tarihi farklı oldupu için çalıştığınız kurumdan alacağınız maaşların hangi günleri kapsadığını öğrenebilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /