Sigortası olmayanlar dikkat.
Bilindiği üzere herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar , devlet tarafından otomatik olarak GSS 'ye dahil ediliyor. Vatandaşlar aylık GSS prim ödemesi yapmak zorunda. GSS primi ise brüt asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır.
2020 ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANDI
Önceki gün yapılan asgari ücret tespit komisyonu 4 'üncü toplantısını yaptı ve toplantı sornası 2020 asgari ücret zammı açıklandı. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada 2020 yılında asgari ücretin brüt 2943 net 2 bin 324,70 TL 'ye yükseltildiğini söyledi.
GSS HESAPLAMASI
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3’ü tutarındadır. " denildi.
Bu açıklamaya ve 2020 asgari ücret zammına bakacak olursak , 2020 yılında GSS primi 88,29 TL oldu.
GSS NEDİR?
GSS , sigortası olmayan vatandaşlara, devlet tarafından sağlanan sağlık güvencesine verilen addır. Vatandaşlar , aylık sigorta prim ödemesi yaparak sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir.
GSS BORÇ SORGULAMA
GSS borç sorgulaması e devlet üzerinden yapılmaktadır. Borcunuzun olup olmadığını e devlet kapısı üzerinden sorgulayın. Borcu olan vatandaşların gecikme faizleri nedeniyle ödemelerini erken yapması gerekmektedir.
GSS borç sorgulama için e devlet mobil uygulamasını indirin ve giriş yaptıktan sonra arama kısmına GSS borç yazın. GSS borç sorgulama ekranı karşınıza çıkacaktır.
İŞSİZLİK MAAŞI BELLİ OLDU
2020 işsizlik maaşı belli oldu. Rakamlar için TIKLAYIN
TÜM KAMU İLANLARI, MEMUR ALIMLARI, POLİS ASKER ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN
Nasıl bi adalet yahu başkası benim ülkemde istediği gibi yaşasın biz hem işsiz bide GSS pirimi ödeyelim onun yerine işsiz olan vatandaşı işe alsaniz daha iyi olmazmi
Beter olalim ... biz herseye susan korkak ,guvenilmez insanlariz bu nedenle hakediyoruz.
Sigorta primleri çok fazla o yüzden çoğu esnaf Suriyeli çalıştırıyor...
Siz böyle yaptınız oy vere vere en sonunda bu hale geldik
Ben sıradan bir ev hanimiyim bir gelirim yok eşimde işsiz çocuğumun eline bakıyoruz onun sigortasından faydalaniyoruz ama 2500 lira GSS borcum varmış.Nasıl oducem neyimi alacaklar hapsemi atacak. Alabiliyorsa alsın bi canımız var.Zaten tedavilerede kısıtlama getirilmiş ölün diyolar işte
Ssk si olmayan tc vatandaşına bunu yapacağına suriyeliler yap bu soygunluktur ssk si olmayan kişiye iş ver ozaman ssk yok sigortadan borçlanır vatandaşın haberi yok yüklü borç gelsin nasıl ödeyecek
Allah kabul etmesin vatandaşın üzerinde ağır yük bıraktınız bune gss prim borcu nerden çıktı e devlete girmeye korkar olduk
Geliri asgari üçte bir in üzerinde olan lar %3 oranında pirim ödeyecek diyo hiç bir geliri olmayan içinse büyük haksızlık.