Zam Geldi: 2020 GSS Primi Ne Kadar? Borç Sorgulama Ekranı

Sigortası olmayanlara kötü haber geldi. Edinilen bilgilere göre asgari ücret zammı sonrası GSS primlerine de zam geldiği bildirildi. İşte 2020 yılı GSS primi miktarı.

Zam Geldi: 2020 GSS Primi Ne Kadar? Borç Sorgulama Ekranı

Sigortası olmayanlar dikkat.

Bilindiği üzere  herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar , devlet tarafından otomatik olarak GSS 'ye dahil ediliyor. Vatandaşlar aylık GSS prim ödemesi yapmak zorunda. GSS primi ise brüt asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. 

2020 ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLANDI

Önceki gün yapılan asgari ücret tespit komisyonu 4 'üncü toplantısını yaptı ve toplantı sornası 2020 asgari ücret zammı açıklandı. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada 2020 yılında asgari ücretin  brüt 2943  net 2 bin 324,70 TL 'ye yükseltildiğini söyledi.

GSS HESAPLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3’ü tutarındadır. " denildi.

Bu açıklamaya ve 2020 asgari ücret zammına bakacak olursak , 2020 yılında GSS primi 88,29 TL oldu.

GSS NEDİR?

GSS , sigortası olmayan vatandaşlara, devlet tarafından sağlanan sağlık güvencesine verilen addır. Vatandaşlar , aylık sigorta prim ödemesi yaparak sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir. 

GSS BORÇ SORGULAMA

GSS borç sorgulaması e devlet üzerinden yapılmaktadır. Borcunuzun olup olmadığını e devlet kapısı üzerinden sorgulayın. Borcu olan vatandaşların gecikme faizleri nedeniyle ödemelerini erken yapması gerekmektedir.

GSS borç sorgulama için e devlet mobil uygulamasını indirin ve giriş yaptıktan sonra arama kısmına GSS borç yazın. GSS borç sorgulama ekranı karşınıza çıkacaktır. 

İŞSİZLİK MAAŞI BELLİ OLDU

2020 işsizlik maaşı belli oldu. Rakamlar için TIKLAYIN

TÜM KAMU İLANLARI, MEMUR ALIMLARI, POLİS ASKER ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN