Yüz Binlerce Kişiye Kötü Haber: Sağlık Sigortası Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi

Sağlık sigortası yapan şirketler, primlere yüzde 33'lere hata yüzde 42'lere varan fahiş zamlar yaptı. Zamlar, sigorta şirketlerinin geçen sene karşıladığı korona tedavi ücretlerini buradan mı çıkarıyor? sorusunu akıllara getirdi.

Yüz Binlerce Kişiye Kötü Haber: Sağlık Sigortası Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi

Yüzde 33 zam.

Yüz binlerce kişiyi isyan ettiren zam haberi geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre sağlık sigortalarına 2021 yılında yüzde 33 'lük zam kararı verildi. 2020 yılında enflasyon yüzde 14 geldi bazı şirketler ise bu oranın 3 katı kadar oranda fiyat artışı yaptı. Son 1 yıl içinde gelen artışları hesapladığımızda ise primlerin miktarı yüzde 55 oranında artış gösterdi. Bazı firmalar ise prim ödemelerini yüzde 100'e kadar arttırdı. 

Sigoortacılık sektöründe faaliyet göstermekte olan şirketlerin üst düzey yöneticileri, söz konusu fahiş fiyat artışlarını sağlık enflasyonuna başladı. Sağlık enflasyonunun yüzde 27 oranını bulduğunu söyleyen sektör yetkilileri, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Bazı alanlarda yüzde 50-100'e yakın zam var. Bu nedenle fiyatlar arttı" ifadelerini kullandı. 

Sabah Gazetesi'nden Barış Ergin, bugün kaleme aldığı yazısında özel hastaneler ile sigorta sektörünün aksine sağlık enflasyonunda oranın yüzde 17 olduğunu söyledi. Özel hastaneler bazı alanlard sağlık enflasyonunun yüzde 30'lara kadar çıktığını belirtiyor. 

Koronavirüs salgınının yaşandığı 2020 yılında harcamaların daha da arttığından şikayet eden sigorta şirketleri, geçen sene salgını poliçe kapsamında aldı ve koronaya yakalanan müşterilerinin sağlık hizmetlerini karşılamıştı. 2021 yılında yapılan bu fahiş zamlar ise koronanın faturası bu şekilde mi çıkarılıyor? sorusunu akıllara getirdi. 

15 - 20 BİN LİRA

Sigorta şirketleri, koronavirüse yakalanan ve tedavi edilen 15 bin sigortalının tedavi ücretlerinin karşılandığını söyledi.

Kovid-19 etkisine bakıldığında ise sigorta şirketleri 15 bin sigortalının koronavirüs tedavisini karşıladı. Koronavirüs hastası için yapılan harcama tutarı ortalama ise 15-20 bin lira arasında değişiyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA