Yurda Giden Milyonlarca Öğrenci İçin Yurt Ücreti Kararı Sınırlama Getirildi

Resmi Gazetede bugün milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda özel yurt ücretlerinin fiyatlarına zam sınırlaması getirildi.

Yurda Giden Milyonlarca Öğrenci İçin Yurt Ücreti Kararı Sınırlama Getirildi

Okulların açılmasına sayılı günler kala üniversite öğrencilerini ilgilendiren bir karar yayımlandı. Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelikte yurt ücretlerine yapılabilecek en yüksek zam oranı Yİ-ÜFE ve TÜFE toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olmayacak.

Resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre özel yurtlar bir sonraki öğretim yılında uygulanacak hizmet ücretini her yıl Temmuz ayına kadar belirlemek zorundadır. Yeni açılan yurtlar ise açıldıktan sonra 1 ay içerisinde ücreti belirlemek zorundadır.

Başka Ücret Talep Edilemeyecek

Kurumlar barınma hizmeti ilişkin başka ad üzerinden herhangi bir ücret talep edemeyecek. Kurumlar barınma hizmeti ücretinin bir aylık kısmına tekabül eden miktarda depozito alabilirler. Öğrencinin kuruma verdiği zararı karşılamaması veya barınma hizmeti ücretini ödemeden kurumdan ayrılması durumunda bu zarar ve barınma hizmeti ücreti depozitodan mahsup edilir.

Kurumlar Ne Kadar Zam Yapabilir

Özel yurtlara kayıt yaptırmak isteyenler için 2022-2023 eğitim yılı için uygulanabilecek en yüksek zam oranı şu şekilde hesaplanır:

(TÜFE: Yüzde 49,65Yİ+ÜFE: 97,2)/2 = yüzde 78,47

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /