Yumurtaya da Zam Geldi

Zamlar durmak bilmiyor. Hatalık duymaya alıştığımız zam haberleri artık günlük olarak geliyor. Vatandaşın temel besin kaynağı olan yumurtaya da zam geldi. Yumurtaya son bir yılda yapılan artış dikkat çekici.

Yumurtaya da Zam Geldi

Akaryakıt, kırmızı et, süt ve diğer ürünlerden sonra bir zamda vatandaşın temel besin kaynaklarından biri olan yumurtaya geldi. Yumurta fiyatlarına son bir yılda yüzde 100 üzerinde bir zam geldi. Yumurta Üreticileri Merkezi Birliği (Yum-Bir), yayımladığı fiyat listesine göre Katma Değer Vergisi (KDV) hariç büyük boy yumurtanın fiyatı 1 liradan 1 lira 10 kuruşa, 90 kuruş olan orta boy yumurtanın fiyatı ise 1 liraya çıktı.

Büyük boy yumurta fiyatlarında artış yüzde 10 olurken orta boydaki artış yüzde 12,5 oldu. Yum-Bir’in 16 Mayıs tarihli fiyat bülteninde KDV’siz fiyatlar yer alıyor. Marketlerde ise bugün büyük boy yumurtanın adet fiyatı 1,5 lirayı geçti. Açıklanan toptan fiyatlar market ve bölgelere göre değişim gösteriyor.

Fiyatların değişmesiyle marketlerde de yeni fiyatların gelmesi bekleniyor.

Yum-Bir’in paylaştığı raporda geçen sene aynı tarihlerde orta boy yumurtanın (KDV hariç) 52,5 kuruş olduğu ve büyük boy yumurtanın da (KDV hariç) 55 kuruş olduğu görülüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /