Yumurtaya Bir Zam Daha Fiyatı İki Katına Çıktı

Yumurta zamları durmak bilmiyor. Alım gücü düşen vatandaşa bir zamda yumurtadan geldi. Birkaç hafta içinde yumurta fiyatları iki katına çıktı.

Yumurtaya Bir Zam Daha Fiyatı İki Katına Çıktı

Birkaç hafta önce 30 liraya satılan 30’lu yumurtanın koli fiyatı 60 liraya yükseldi. Yumurta üreticileri ise bu fiyatların hala yetersiz olduğunu belirtip üreticinin zor durumda olduğunu belirtti.

‘’70 Lira Olması Gerekiyor’’

Artan yem ve nakliye fiyatları yumurta fiyatlarını etkiledi. Sputniknews'ten Sertaç Kayar'ın haberine göre birkaç hafta önce 30’luk kolisi 30 lira olan yumurtaya bir zam daha geldi. Diyarbakır’da birkaç hafta önce 30 liraya satılan 30’lu yumurta kolisinin fiyatlarının 60 liraya çıktığı belirtilirken yumurta üreticileri bu fiyatın yetersiz kaldığını belirterek fiyatların 70 liraya çıkması gerektiğini belirtti.

Maliyetler Kurtarmıyor

Diyarbakır’da yumurta işletmeciliği yapan Vehbi Yalın, yumurta üretiminde maliyetlerin ciddi anlamda arttığını belirtirken yumurta fiyatları hakkında şu açıklamayı yaptı: “Şu anki fiyatlara göre bile üretici hala zararda. Beyaz yumurtanın perakende satış fiyatı 55-60 bandında. Kahverengi yumurta ise şuan piyasada yok. Kahverengi yumurtanın fiyatı da 5 TL daha fazla. Aslında yumurta fiyatları üretim fazlalığından dolayı çok geri kalmıştı. Şu anki maliyetlerle satış fiyatları birbirini kurtarmıyor, üretici hala zararda” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /