Yükselecek mi , Düşecek mi? Altın Fiyatları İçin Tahmin Yayımlandı

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada altın ile ilgili kritik tahmine yer verildi.

Yükselecek mi , Düşecek mi? Altın Fiyatları İçin Tahmin Yayımlandı

Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin.

Swap anlaşması sonrası bir miktar düşen , daha sonra yeniden yükselen altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada altının yükselip yükselmeyeceği konusunda bir öngörü yapıldı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altın fiyatları Katar ile imzalanan swap anlaşması sonrası  bir miktar düştü ve 379 TL 'ye geldi. Ancak daha sonra gram altın yükselişe geçti ve 382 TL seviyesini gördü.

ALTIN ONS FİYATI

Altının ons fiyatı , bugün yüzde 0.25 değer kazandı ve 1749 dolar seviyesine yükseldi.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın 616 TL 'ye alınıp 621 TL 'ye satılıyor. 

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını 2530 TL 'den alınıp 2551 TL 'ye satılıyor.

22 AYAR BİLEZİK GRAM FİYATI

22 ayar bilezik gram fiyatı ise alışta 350 TL , satışta 354 TL.

ALTIN FİYATLARINA FED VE AŞI ETKİSİ

Önceki gün Fed 'in yaptığı açıklama ve aşı ile ilgili gelen umut verici açıklamalar sonrası altın fiyatları önceki gün 12 TL değer kaybetmişti. 

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Powell'ın Salı günü yapması beklenen konuşma Kovid-19'un ekonomi üzerindeki etkisine yönelik endişelerin yenilenmesine yol açabilir," dedi ve "Fed Başkanı ayrıca, daha fazla mali destek çağrısında bulunurken, merkez bankasının devam eden genişlemeci duruşunu da tekrarlayabilir. Tüm bunlar altını yukarı destekleyici unsurlar. Nasdaq'ın Çinli şirketlerin ilk halka arzlarını etkileyebilecek Borsaya kote kurallarını sıkılaştırması ABD-Çin ilişkilerini daha da kötüleştirebilir." ifadelerini kullandı.

ÇİN İLE İLİŞKİLER KÖTÜLEŞECEK

AxiCorp Ltd. baş piyasa stratejisti Stephen Innes ise aşı ile ilgili iyi haberler gelse bile ABD ile Çin arasında ilişkilerin daha kötüye gideceğini ifade etti ve  "Uzun vadeli altın pozisyonları için, merkez bankalarının bilançolarının hızlı bir şekilde buharlaşmayacak ve ABD ve Çin arasındaki ticari/siyasi gerilimin muhtemelen azalmayacak olmasından dolayı, aşının bulunması mutlak bir oyun değiştirici olmayabilir" dedi.

Bu gelişme de altın fiyatlarının aşağı yönlü seyretmesine izin vermeyecek gibi duruyor. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA