Yüksek Kiralara Çözüm Aranıyor! Bakanlar Toplandı

Son dönemlerde fahiş oranlarda artan konut fiyatlarının kira fiyatlarını da hortlamasıyla birlikte hükümet yüksek kiralara çözüm arayışını sürdürüyor. Tavan fiyat ve belediyeler ortaklığıyla ucuz konut projeleri hayata geçirme dahil bir çok seçeneği tartışmak için 3 Bakan bir araya geldi.

Yüksek Kiralara Çözüm Aranıyor! Bakanlar Toplandı

Küresel çapta yaşanan enflasyon krizi sonrasında konut fiyatlarındaki fahiş artışlar sonrasında kira fiyatları da fahiş oranlarda artmaya başladı. TÜİK verilerine göre son aylarda kira oranlarının yüzde 35 civarında artması gerekirken, bu oran yüzde 100'lere kadar çıktı. Durum böyle olunca hükümet yüksek kiralara çözüm arayışını sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Hazine Maliye Bakanları bir araya geldi. 

Tavan fiyat uygulaması masada

Az önce başlayan toplantıya Bakanların yanında bazı yetkililerde katılırken, Tavan fiyat ve belediyeler ortaklığıyla ucuz konut projeleri hayata geçirme dahil bir çok seçenek masaya yatırılacak. 

Toki ve Belediyeler aracılığıyla ucuz konut kiralama uygulaması tartışılacak

Özellilkle son dönemde Hollanda da artan kiralar karşısında uygulamaya geçirilen bölgelere göre tavan fiyat uygulamasının ülkemizde uygulabilirliğinin tartışılacağı toplantıda, yüksek kiralara karşı bir başka çıkış yolu ise belediyeler ve toki aracılığıyla konut inşa edip, vatandaşa ucuz bir şekilde kiralama şeçeneği bulunuyor.